19-11-2012 / Stefan Mooren

Het is mogelijk om de publieke URL van een LinkedIn profiel aan te passen. Wanneer een profiel wordt aanmaakt, wordt hier standaard een URL aan gekoppeld waar een reeks letters en cijfers in worden getoond. Hierdoor is de URL moeilijker te onthouden en gebruiken. Wanneer je een verwijzing wilt plaatsen naar je LinkedIn profiel op bijvoorbeeld een sollicitatiebrief of visitekaartje, komt het de professionaliteit ten goede als dit een korte en duidelijke URL is. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de publieke URL van een LinkedIn profiel kunt aanpassen:

Stap 1 – Profiel bewerken

Zorg dat je bent ingelogd bij LinkedIn. Bezoek je eigen profiel en kies bovenaan de pagina voor ‘Edit’. Wanneer deze optie is ingeschakeld, is het mogelijk om de verschillende onderdelen van het profiel aan te passen.

Stap 2 – De huidige URL wijzigen

Onderin de kolom aan de bovenkant van je profiel is de huidige URL te vinden. Kies ‘Edit’ om de pagina te openen waar je (onder andere) de URL van je LinkedIn profiel kunt wijzigen.

Stap 3 – Een nieuwe URL kiezen

Kies rechts onderaan de pagina in de kolom ‘Your public profile URL’ voor ‘Customize your public profile URL’. Er opent een venster waarmee je een nieuwe URL kunt kiezen.

Via het invoerveld geef je een nieuw URL op voor je LinkedIn profiel. Wanneer de profielnaam die je wilt gebruiken niet beschikbaar is, verschijnen er vergelijkbare suggesties die je kunt kiezen door het bijbehorende vakje aan te vinken. De naam die je gebruikt moet tussen de vijf en dertig karakters bevatten en spaties of speciale tekens zijn niet toegestaan.

Stap 4 – Bevestig de nieuwe URL

Kies ‘Set Custom URL’ om de nieuwe URL te bevestigen. Vanaf nu verwijst de zojuist gekozen URL naar je LinkedIn profiel.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.