20-08-2012 / Stefan Mooren

Via LinkedIn bedrijfspagina’s kun je jezelf verbinden aan bedrijven die je interessant vindt. Op deze manier kun je (onder andere) zien wie er bij deze bedrijven werken, welke producten of diensten ze aanbieden en of er vacatures zijn. Wanneer er belangrijke activiteiten zijn op de bedrijfspagina’s die je volgt, ontvang je hier een melding van. Het kan gebeuren dat je sommige meldingen niet langer wilt ontvangen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf niet langer interessant voor je is of omdat er te veel meldingen zijn in de inbox van je LinkedIn profiel en/of je e-mailadres. Om deze reden wordt hieronder stapsgewijs uitgelegd hoe je de meldingen die je van LinkedIn bedrijfspagina’s ontvangt kunt aanpassen.

Stap 1 – Ga naar ‘Instellingen’

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn profiel. Vervolgens ga je naar de instellingen van je profiel door rechts bovenin op je naam te klikken en te kiezen voor ‘Instellingen’. Er verschijnt een pagina met de instellingen.

Stap 2 – Toon bedrijfspagina’s die je volgt

Klik in het menu links onderaan de pagina op ‘Groups, Companies & Applications’ en kies vervolgens ‘View companies you’re following’ om de bedrijfspagina’s te tonen die je volgt op LinkedIn.

Stap 3 – Open de instellingen voor meldingen van de bedrijfspagina

Kies ‘Notification settings’ om een venster te openen waarmee je de instellingen voor meldingen van de bedrijfspagina kunt aanpassen.

Stap 4 – Configureer de instellingen

In het venster dat verschijnt, vind je verschillende instellingen waarmee je de meldingen, die je ontvangt van LinkedIn bedrijfspagina’s die je volgt, kunt aanpassen.

Onder ‘I want to be notified when’ kun je aangeven van welke activiteiten je wel- of geen meldingen wilt ontvangen. Hieronder zijn de activiteiten waarvan je de meldingen aan- of uit kunt schakelen op een rij gezet:

  • Employees Join, Leave, or Are promoted: Meldingen wanneer iemand het bedrijf betreedt, verlaat of er een promotie krijgt. Wanneer je dit aanvinkt, kun je ook bepalen of je de meldingen alleen wilt ontvangen wanneer het connecties uit jouw netwerk betreft (‘In My Network’) of van alle medewerkers (‘All Employees’);
  • New Job Oppurtunities: Meldingen wanneer het bedrijf vacatures plaatst;
  • Company Profile Updates: Meldingen van statusupdates die het bedrijf via de bedrijfspagina plaatst.

Onder ‘I want to be notified by’ kun je instellen op welke manier je meldingen wilt ontvangen van de bedrijfspagina door de bijbehorende vakjes aan- of uit te vinken. Wanneer je ‘Network Updates’ inschakelt, zie je meldingen van de bedrijfspagina verschijnen in het statusoverzicht op de Home-pagina van je profiel. Met de instelling ‘Email Digest’ kun je in- of uitschakelen dat je de meldingen via e-mail ontvangt (let op: als je dit uitschakelt, geldt dit voor de meldingen van alle bedrijfspagina’s die je volgt). Met het keuzemenu bij ‘Frequency’ kun je vervolgens instellen hoe vaak je de meldingen per e-mail wilt ontvangen.

Kies ‘Save Changes’ om de wijzigingen te bevestigen.