29-03-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn heeft een aantal handige functies om makkelijker connecties te vinden. Eén van deze functies is de ‘People-you-may-know’-functie. Deze functie is gebaseerd op de kenmerken die mensen invullen op hun profiel. Aan de hand van deze kenmerken, kan LinkedIn mensen aan elkaar koppelen waarvan een kans bestaat dat ze elkaar kennen, bijvoorbeeld op basis van gemeenschappelijke kenmerken.

De nieuwe People-You-May-Know functie

De komende tijd lanceert LinkdedIn de vernieuwde versie van de ‘People-you-may-know’-functie. Erg groot zijn de veranderingen niet, met name de vormgeving en het gebruiksgemak zijn verbeterd. Verder wordt het mogelijk om de suggesties te filteren op basis van werkgevers en/of onderwijsinstellingen en kunnen alle suggesties in één keer worden uitgenodigd. De ‘People-you-may-know’-functie kun je vinden op de ‘Home’-pagina van je profiel.

Alvast een voorproefje bekijken

Alhoewel de vernieuwingen van de ‘People-You-May-Know’-functie nog niet voor iedere LinkedIn gebruiker zichtbaar zijn, is het toch mogelijk om alvast een voorproefje te krijgen. Dit kun je doen door de volgende link te gebruiken: http://www.linkedin.com/people/pymk

Video: Discover People You May Know on LinkedIn

In de officiële LinkedIn video die hieronder is weergegeven, vind je meer informatie over de nieuwe ‘People-You-May-Know’-functie. In het artikel Makkelijker connecties vinden op LinkedIn worden de andere functies van LinkedIn behandeld die eraan bijdragen om makkelijker connecties te vinden.