24-10-2011 / Stefan Mooren

Het uitbreiden en onderhouden van je zakelijke netwerk is één van de belangrijkste eigenschappen van LinkedIn. Om het vinden van connecties makkelijker te maken, biedt LinkedIn op de ‘Contacts’ pagina van je profiel een aantal handige functies. In dit artikel worden deze functies op een rij gezet en kort toegelicht:

Ga naar ‘Add Connections’

De functies kun je vinden door via de menubalk van je profiel onder ‘Contacts’ te kiezen voor ‘Add Connections’.

Connecties vinden via e-mail

Op de pagina die verschijnt, kun je op zoek gaan naar mensen binnen je e-mailcontacten die actief zijn op LinkedIn. Vul je e-mailadres en wachtwoord in via de invoervelden en klik op de knop ‘Continue’ (let op: dit werkt niet met alle e-maildiensten).

Er verschijnt een venster met een overzicht van jouw e-mailcontacten die actief zijn op LinkedIn maar (nog) geen connectie van je zijn. Vink de vakjes voor de mensen die je een connectieverzoek wilt versturen aan en klik op de knop ‘Add Connections’. Deze personen zullen nu een uitnodiging ontvangen. Vervolgens verschijnt er een nieuwe pagina met een overzicht van jouw e-mailcontacten die nog niet actief zijn op LinkedIn met de vraag of je deze mensen een uitnodiging wilt versturen om lid te worden. Het is aan te raden om dit niet te doen want de kans bestaat dat veel mensen dergelijke e-mails niet waarderen. Je kunt er trouwens voor zorgen dat je zelf beter wordt gevonden door anderen. In het artikel Beter gevonden worden op LinkedIn dankzij e-mail wordt dit uitgelegd.

Je kunt er ook voor kiezen om een e-mail contactenbestand vanaf je computer te uploaden door op ‘Import your desktop email contacts’ te klikken.

Vind collega’s op LinkedIn

Via de functie ‘Colleagues’ kun je makkelijk collega’s vinden op LinkedIn. Er verschijnt een pagina met een overzicht van de organisaties/ondernemingen die je aan jouw profiel hebt gekoppeld. Klik op de knop ‘Find new’ om een overzicht te krijgen van de personen op LinkedIn die hier ook werkzaam zijn (of waren). Vervolgens kun je een connectieverzoek versturen als je personen wilt toevoegen aan je netwerk.

 Vind (oud) klasgenoten op LinkedIn

De functie ‘Classmates’ zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig (oud) klasgenoten kunt vinden op LinkedIn die een opleiding volgden bij dezelfde onderwijsinstellingen als jij. Meer uitleg over deze functie kun je vinden in het artikel Verbind jezelf met klasgenoten via LinkedIn Classmate.

Bekijk mensen die je misschien kent

Tot slot kun je ook gebruik maken van de functie ‘People You May Know’. Hier wordt een lijst van suggesties getoond van mensen die je misschien kent. Deze suggesties komen tot stand op basis van jouw connecties en hun netwerken in combinatie met de informatie van je profiel. Via de linkerkolom kun je de lijst filteren door vakjes aan- of uit te vinken. Kom je mensen tegen die je kent en wilt toevoegen aan je netwerk, klik dan op ‘connect’ om een connectieverzoek te versturen.