20-10-2011 / Stefan Mooren

LinkedIn heeft een nieuwe tool toegevoegd die zich richt op het verbinden van (oud) klasgenoten. De tool heet LinkedIn Classmate en is in het leven geroepen omdat LinkedIn van mening is dat het netwerk dat je opbouwt tijdens je schooltijd erg waardevol is. Dit is natuurlijk ook zo: De mensen die je tijdens je schooltijd leert kennen, groeien later uit tot professionals die je netwerk wellicht kunnen versterken.

LinkedIn Classmate maakt het mogelijk om te netwerken met (oud) klasgenoten en daarnaast geeft het ook een aantal leuke inzichten. De informatie die door de tool wordt getoond, is gebaseerd op de opleidingen die je hebt gekoppeld aan je profiel. Naarmate je meer opleidingen hebt toegevoegd, zal de tool ook meer inzichten geven. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt:

Inzichten

Door naar de link http://www.linkedin.com/college/ te gaan, zie je allerlei interessante inzichten over de ontwikkeling van de mensen die je kent via jouw opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld zien bij welke organisaties (oud) klasgenoten het meest werken en welke activiteiten ze daar doen (bijvoorbeeld ‘Sales’ of ‘Marketing’).

Netwerken

Verder zie je een overzicht van mensen die verbonden zijn aan dezelfde onderwijsinstellingen als jij. Bovenaan in de lijst worden connecties uit je eigen netwerk getoond. Door voor ‘Show More’ te kiezen, kun je ook mensen vinden die dezelfde opleidingen doen (of deden) als jij maar nog geen connectie van je zijn. Via de tool kun je direct zien waar deze personen op dit moment werkzaam zijn en is er de mogelijkheid om ze een connectieverzoek te sturen door ‘Connect’ te kiezen.

Vind alumni groepen

Via de tool kun je op zoek naar groepen van de onderwijsinstellingen waar je een opleiding volgt of hebt gevolgd. Dit kun je doen door op de knop ‘Find Group’ te klikken. Hier kun je de conversatie aangaan met mensen die betrokken zijn bij deze onderwijsinstellingen.