28-08-2011 / Ayman van Bregt

Twitter foto galerij

Twitter maakt het sinds kort mogelijk om rechtstreeks vanuit Twitter foto’s te uploaden (de uitleg om foto’s direct via Twitter te uploaden is hier te vinden). Met deze foto- functionaliteit biedt Twitter een visuele verrijking op haar platform door middel van fotogallerijen (recent images op pagina’s van gebruikers). Foto’s die via Twitter of andere platformen (Instagram, Twitpic, Yfrog etc.) geupload zijn, worden op een gebruikerspagina rechts weergegeven (zie hieronder).

Galerij van foto's op TwitterDoor regelmatig op de profielpagina van mensen te kijken die belangrijk voor je zijn kun je in een oogopslag visueel zien wat ze beleven. Dit inzicht kan je helpen om bijvoorbeeld beter te weten wat er leeft en wellicht ontdek je dingen die je nog niets wist terwijl daar een gemeenschappelijke interesse ligt.
Voor jezelf kun je het ook inzetten als extra mogelijkheid om jezelf te etaleren, de vier foto’s kunnen ook een communicatiemiddel zijn zoals Jeremiah Warren dit hieronder laat zien.

In de onderstaande video legt Jeremiah Warren uit hoe dit werkt, let wel op want het is een hack. Als je dit ook gaat proberen, houdt er dan rekening mee dat het effect weg is zodra je nieuwe foto’s upload. Deel gerust het resultaat in de comments!