01-08-2012 / Ayman van Bregt

TweetDeck is een applicatie waarmee je Twitter-activiteiten kunt managen. Onlangs heeft Tweetdeck nieuwe functies toegevoegd. De update richt zich met name op de navigatie binnen TweetDeck zelf. Hieronder is toegelicht welke veranderingen zijn gedaan:

Kolommen

De kolommen zijn opnieuw ingedeeld waarbij er met een scrollbar door alle kolommen heen kan worden genavigeerd. Je kunt ook een volledige lijst van alle kolommen zien en direct naar de door jou gewenste kolom gaan (zie afbeelding boven dit artikel).

Knop voor Twitter-handelingen

Er is een nieuwe menuknop bijgekomen die met één klik verschillende handelingen ontsluit die je regelmatig op Twitter doet. Denk hierbij aan het antwoorden op een tweet (reply), tweets markeren als favoriet (favorite), het delen van een tweet (retweet) maar ook mensen volgen op twitter of een privébericht sturen (DM). Deze mogelijkheden zie je in de afbeelding die hieronder is weergegeven:

De nieuwe versie van TweetDeck is beschikbaar via tweetdeck.com. Voorlopig kun je alleen nog gebruik maken van de versie voor Windows en Google Chrome. De versie voor Mac-gebruikers zal binnenkort beschikbaar zijn in de Mac App Store.

Video nieuwe functionaliteiten TweetDeck

In de video die hieronder is weergegeven, worden de nieuwe functies van TweetDeck behandeld: