06-03-2015 / Martijn Baten

Hootsuite Hootlet

 

Heb je een leuk artikel gelezen en wil je het snel delen via TwitterFacebook of LinkedIn?
De Hootlet plugin van Hootsuite, beschikbaar voor Google Chrome en als favoriet toe te voegen aan iedere browser, helpt je om snel en gemakkelijk content te delen met anderen via social media. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Hootsuite Hootlet werkt.

NSMA biedt dankzij een samenwerking met Hootsuite de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Probeer de uitgebreide functies van Hootsuite nu via deze Hootsuite Pro pagina

Deel snel updates op social media met de Hootsuite Hootlet

Hootlet werkt samen met Hootsuite; een social media dashboard waarmee je efficiënt meerdere accounts op social media kunt managen. Gebruikers van een Hootsuite-account kunnen de Hootlet plugin installeren in de webbrowser. Hootsuite Hootlet is beschikbaar voor Google Chrome. Gebruikers van andere webbrowsers kunnen Hootlet als favoriet toevoegen aan de bladwijzerbalk.

Na het installeren van de Hootsuite Hootlet en het inloggen met je Hootsuite-account is het mogelijk om direct vanuit de browser een webpagina te delen op verschillende social media accounts. Wanneer je op de Hootsuite Hootlet button klikt, kun je starten met het plaatsen van je bericht:

1.) Selecteer de social media accounts die je aan Hootsuite hebt toegevoegd en waarop je het bericht wilt delen.

2.) Bewerk het bericht dat je wilt delen. Standaard wordt de titel van de webpagina ingeladen. De weblink naar de pagina wordt automatisch verkort met de linkverkorter van Hootsuite.

3.) Door op het ‘+’ teken te klikken rechtsonder het tekstvenster kun je extra functies gebruiken zoals het toevoegen van afbeeldingen, verkorten van meer links en het toevoegen van een locatie.

4.) Wanneer je bericht gereed is kun je deze direct plaatsen of inplannen voor het moment dat je de update wilt plaatsen. Je kunt ook Hootsuite laten bepalen wanneer de update geplaatst wordt met ‘AutoSchedule’. Hootsuite zoekt dan naar het beste tijdstip voor de meeste interactie.

Functies van Hootsuite Hootlet

Naast het snel plaatsen van berichten en het delen van webpagina’s, is het mogelijk met de Hootsuite Hootlet snel tweets te bekijken op basis van een zoekopdracht op Google. De plugin toont dan wanneer je op Google zoekt, tweets waarin de zoekopdracht terugkomt. Vervolgens is het mogelijk om de zoekopdracht met Twitter resultaten toe te voegen als kolom aan je Hootsuite dashboard.

Google zoekresultaten en Twitter zoekresultaten

Video: Hootlet by Hootsuite

Onderstaande video van Hootsuite laat de werking van de Hootlet plugin zien: