27-05-2015 / Ayman van Bregt

Doelgericht adverteren op Twitter beschikbaar voor adverteerders wereldwijdTwitter heeft de mogelijkheden voor adverteerders uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Adverteerders op Twitter kunnen nu doelgericht adverteren passend bij specifieke marketing- en communicatie-doelstellingen. In dit artikel staan de mogelijkheden van het doelgericht adverteren op Twitter op een rij.

Doelgericht adverteren op Twitter beschikbaar voor adverteerders wereldwijd

Door de nieuwe mogelijkheden om doelgericht te adverteren op Twitter is het eenvoudiger geworden om resultaten te behalen met Twitter advertenties. Het proces voor een advertentiecampagne op Twitter start met het kiezen van één van de zes doelstellingen en vervolgens het advertentietype. De keuze voor het advertentietype bepaalt ook op basis waarvan je betaalt. Zo worden voor de doelstelling ‘meer verkeer naar een eigen website’ alleen de kliks naar de website afgerekend. Eventuele retweets en favorieten op de advertentietweet hoeven niet te worden betaald. Twitter wil op deze manier adverteerders een zo groot mogelijk resultaat (advertentie ROI) bieden bij het adverteren op Twitter.

De volgende doelstellingen zijn beschikbaar bij het adverteren op Twitter:

Doelgericht adverteren op Twitter beschikbaar voor adverteerders wereldwijdResultaten van een Twitter advertentiecampagne zijn realtime zichtbaar in het campagne-dashboard.

Twitter heeft met onder andere eBay (@eBay), Gupta Media (@guptamedia) en Tableau (@tableau) getest en zeer positieve resultaten behaald. Ebay behaalde met gebruik van Twitter Website Cards dezelfde resultaten tegen 59% minder advertentiekosten. Gupta Media behaalde een twee keer zo hoge conversie in vergelijking met andere platformen waar op geadverteerd werd tegen een CPC van $0.11. Tableau was in staat om meer relevant verkeer naar de website te trekken op basis van volgers van thoughtleaders die in hun sector actief zijn op Twitter.

Bedrijven en organisaties die willen starten met doelgericht adverteren op Twitter kunnen een account aanmaken op ads.twitter.com. In het Twitter helpcentrum is meer uitleg te vinden over het doelgericht adverteren op Twitter.