11-07-2018 / Ayman van Bregt

WhatsApp berichten die worden doorgestuurd in een andere conversatie worden voorzien van een label. Het label ‘Forwarded’ maakt vanaf nu duidelijk dat een bericht afkomstig is uit een ander chatgesprek. Dit artikel geeft inzicht in het nieuwe label voor doorgestuurde berichten op WhatsApp.

Doorgestuurde berichten op WhatsApp krijgen label

Het nieuwe label is per direct zichtbaar voor gebruikers. WhatsApp wil met het ‘Forwarded’-label gebruikers extra context geven in chatgesprekken. Het label is zichtbaar in zowel 1 op 1 als in groepsgesprekken. Door de markering kan een gebruiker direct zien of de gesprekspartner het bericht zelf heeft geschreven of doorstuurt uit een andere conversatie. Door de WhatsApp-app bij te werken naar de nieuwste versie zal het label beschikbaar zijn. WhatsApp geeft in een blogpost aan dat gebruikers een doorgestuurd bericht eenvoudig als spam kunnen markeren en indien nodig een gebruiker kunnen blokkeren. Meer informatie over de veiligheidsmogelijkheden zijn te vinden in de tips op de WhatsApp Safety pagina. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in het ‘Forwarded’ label voor doorgestuurde berichten op WhatsApp:

Label voor doorgestuurde berichten op WhatsApp

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.