09-06-2011 / Ayman van Bregt

Jouw Facebook profiel downloadenHet is mogelijk om de gegevens van je Facebook profiel te downloaden naar je computer. Met een simpele klik kun je in één keer je gehele Facebook profiel opslaan.
Zo kun je ook zonder internetverbinding beschikken over je eigen Facebook profiel.
De handige ‘tool’ van Facebook download informatie van je profiel inclusief foto’s, video’s, berichten op je prikbord en andere berichten die vrienden hebben achter gelaten voor jou.

Het bestand wat je na de download zult ontvangen is een zip bestand. Door dit bestand uit te pakken hebben je toegang tot al je data van Facebook. Via jouw internetbrowser kun je zonder internetverbinding alles bekijken.

 

Om je profiel te downloaden kun je deze stappen doorlopen:

 

Accountinstellingen op FacebookStap 1 – Ga naar ‘Accountinstellingen’
Klik in de blauwe menubalk van Facebook op ‘Account’ en dan op ‘Accountinstellingen’.

 

 

 

Download je profiel van FacebookStap 2 – Klik op ‘Meer informatie’
Onder het tabblad ‘Instellingen’ ga je onderaan de pagina naar ‘Je gegevens downloaden’. Klik op ‘meer informatie’ om verder te gaan.

Facebook profiel downloadenStap 3 – Klik op ‘Downloaden’
Op de pagina die nu verschijnt kun je meer lezen over het downloaden van je profiel. Klik op ‘Downloaden’ om je profiel te kunnen opslaan op je computer. Facebook wijst je er nadrukkelijk op dat het niet verstandig is om je gedownloade bestand verder te verspreiden.

Stap 4 – Wachten
Facebook maakt het vanwege beveiliging niet mogelijk om direct je profiel op te halen. Dit duur een tijdje. Je ontvangt een e-mailbericht van Facebook als je profiel gereed is om te downloaden. Volg de instructies uit de e-mail om je Facebook profiel te downloaden.