25-01-2012 / Ayman van Bregt

HootSuite - Social Media Dashboard

Eerder deze week maakte CoTweet op haar blog bekend dat de gratis versie per 15 februari niet meer beschikbaar is. CoTweet is een dashboard van waaruit onder andere Twitter-accounts gemanaged kunnen worden. CoTweet was zeker niet de meest populaire Twitter applicatie maar was wel zeer geliefd onder social media managers die met een social media team verantwoordelijk waren voor meerdere Twitter-accounts omwille van de goede functionaliteiten om samen te werken. Daarnaast was er ook een integratie met Facebook en andere functionaliteiten. Voor de gebruikers die nu op zoek zijn naar een alternatief worden in dit artikel drie gratis applicaties die vergelijkbaar zijn met CoTweet op een rij gezet: HootSuite, Seesmic en TweetDeck.

HootSuite

HootSuite is een alles-in-één social media dashboard van waaruit je meerdere Twitter, Facebook, LinkedIn en andere tools (bijvoorbeeld ook Foursquare) kunt managen. Je kunt berichten inplannen en nog veel meer zoals monitoren op zoekopdrachten. In de betaalde versie kun je ook accounts delen en samenwerken.

Seesmic

Seesmic is net als HootSuite een social media dashboard van waaruit je naast Twitter en Facebook ook LinkedIn en andere platformen kunt managen. Voor gebruikers van het CRM-pakket Salesforce kan Seesmic een streepje voor hebben omdat zij dit ook ondersteunen.

TweetDeck

TweetDeck is het officiële Twitter dashboard sinds Twitter ze ruim een jaar geleden heeft overgenomen. Met TweetDeck kun je Twitter- en Facebook-accounts managen. Er zijn ook mogelijkheden om te monitoren op zoekopdrachten.