27-04-2016 / Ayman van Bregt

Drie tools voor meer veiligheid op TwitterTwitter introduceert drie nieuwe tools om de veiligheid op Twitter te vergroten. De drie tools richten zich op het ‘muten’, blokkeren en rapporteren van tweets of Twitter gebruikers. In dit artikel staan de mogelijkheden van de drie tools voor een betere veiligheid op Twitter op een rij.

Drie tools voor betere veiligheid op Twitter

Twitter wil de veiligheid van Twitter gebruikers continu waarborgen en introduceert om die reden de drie tools. De veiligheid op Twitter verbetert door het gemak waarmee Twitter gebruikers eenvoudiger issues kunnen rapporteren.  De wijze van rapporteren biedt Twitter meer inzicht in het issue waardoor er adequater gereageerd kan worden.

Muten van Twitter gebruikers
Twitter gebruikers die je wel volgt maar van wie je liever de tweets niet wilt zien kun je ‘muten’. De mute-knop zorgt ervoor dat je geen tweets van dit account ziet en tegelijkertijd zijn de Twitter-gebruikers die je verbergt hiervan niet op de hoogte.

Blokkeren van Twitter gebruikers
De blokkeerfunctie van Twitter stelt Twitter gebruikers in staat om andere gebruikers te blokkeren. Op deze manier is een Twitter gebruiker niet in staat om jouw tweets te lezen of een privébericht (DM) te sturen.

Rapporteren van Twitter gebruikers
Indien Twitter gebruikers zich niet fatsoenlijk gedragen of aanstootgevende zaken op Twitter delen is het mogelijk om een Twitter gebruiker te rapporteren. Het veiligheidsteam van Twitter zal daarna de melding onderzoeken en indien nodig actie ondernemen.

In de onderstaande Twitter YouTube video worden de functies voor betere veiligheid op Twitter toegelicht:

In een blogpost geeft Twitter aan dat er meer verbeteringen voor de veiligheid op Twitter geïntroduceerd zullen worden. Het doel van de verbeteringen is erop gericht om Twitter gebruikers meer controle te geven over de gebruikerservaring op Twitter. De komende weken zullen alle iOS-, Android-gebruikers en gebruikers van Twitter.com de nieuwe functionaliteiten kunnen gebruiken.