26-05-2013 / Ayman van Bregt

Dubbele verificatie bij Twitter loginDoor de groei van Twitter nemen ook de uitdagingen toe om het platform veilig te houden voor alle gebruikers. Twitter introduceert daarom de mogelijkheid om accounts extra te beveiligen bij het inloggen door middel van een dubbele verificatie. De twee-staps-authenticatie houdt in dat, na het inloggen op Twitter (zoals je dit gewend bent), er nog een tweede controle plaatsvindt. Hiermee wordt gecontroleerd of je echt de rechtmatige gebruiker bent die inlogt.

Dubbele verificatie bij inloggen op Twitter activeren

De extra beveiliging bij het inloggen op Twitter kan geactiveerd worden door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Ga naar de ‘instellingen-pagina’ op Twitter;
  2. Vink de optie ‘Require a verification code when I sign in’ aan;
  3. Klik op de link ‘add a phone’ en volg de instructies;
  4. Na het volgen van de instructies dien je een code van zes cijfers in te voeren bij het inloggen op Twitter. Deze code wordt iedere keer per sms naar een mobiele telefoon wordt verzonden bij het inloggen.

Deze manier van dubbele authenticatie bij het inloggen is vergelijkbaar met de manier waarop ING via TAN-code’s betalingen bij het internetbankieren afhandelt. Een belangrijk aandachtspunt is dat de bestaande applicaties die gekoppeld zijn aan Twitter blijven werken zonder problemen mocht er gebruik gemaakt worden van de dubbele verificatie bij het inloggen op Twitter. Mocht een bepaalde app om een wachtwoord vragen kan dit via de ‘applicaties-pagina‘ afgehandeld worden door een tijdelijk wachtwoord aan te vragen en hiermee in te loggen om de applicatie opnieuw toegang te geven.

Instructievideo: Twitter login verification

In de onderstaande officiƫle video van Twitter wordt de procedure van de dubbele verificatie bij het inloggen op Twitter uitgelegd.