05-09-2011 / Stefan Mooren

Via LinkedIn groepen kun je mensen met dezelfde interesses ontmoeten, discussiëren en elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast kunnen LinkedIn groepen je helpen bij het vinden van opdrachtgevers of een nieuwe baan. Als je een fanatieke gebruiker van LinkedIn bent, is de kans groot dat je meerdere groepen aan je profiel hebt toegevoegd. Maar wat doe je als jouw e-mail inbox wordt overspoeld met e-mail meldingen? Veel groepen versturen namelijk automatisch een e-mail zodra er nieuwe discussies, vacatures of andere activiteiten in de groep plaatsvinden. In sommige gevallen kunnen deze meldingen handig zijn maar van sommige groepen vind je het misschien niet nodig om op regelmatige basis e-mail te krijgen.

Zodra je lid wordt van een groep, heb je de mogelijkheid om aan te geven of je meldingen per e-mail wilt ontvangen. Ben je achteraf niet tevreden met je keuze en wil je eenvoudig wijzigen of- en hoeveel meldingen je per e-mail ontvangt van de LinkedIn groepen waar je lid van bent? Volg dan de instructies hieronder:

Stap 1 – Ga naar de instellingen van je profiel

Klik rechts bovenin je profiel op jouw gebruikersnaam en vervolgens op ‘Settings’ om de instellingenpagina van je profiel te openen.

Stap 2 – Kies e-mail voorkeuren

Ga via het menu dat je links onderaan de instellingen pagina vindt, naar jouw e-mail voorkeuren door op ‘Email Preferences’ te klikken.

Stap 3 – Ga naar de instellingen voor E-mail groepsmeldingen

Klik in de middelste kolom op ‘Set the frequency of group digest emails’. Er opent dan een nieuw venster waarmee je e-mail meldingen voor iedere groep waarin je actief bent, kunt uitzetten of wijzigen.

Stap 4 – Pas de instellingen aan

Kies nu voor iedere groep via het keuzemenu of- en hoe vaak je E-mail meldingen wilt ontvangen van iedere specifieke groep (‘Daily Digest Email’ = dagelijks, ‘Weekly Digest Email’ = wekelijks, ‘No Email’ = nooit).

Stap 5 – Bevestig de wijzigingen

Als je alles naar wens hebt ingevuld, klik je op de knop ‘Save changes’ om de wijzigingen te bevestigen.


Voor iedereen die aan de slag wil met LinkedIn Groepen en precies wil weten hoeSnelcursus LinkedIn groepen

Wil je meer halen uit de mogelijkheden die groepen bieden voor professionals of wil je zelf een groep beginnen en die zo prettig mogelijk instellen en beheren voor de groepsleden? In het E-Book LinkedIn – Groepen leer je hier alles over.