09-07-2012 / Ayman van Bregt

De manier waarop mensen op zoek gaan naar een baan en solliciteren op vacatures is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Het Amerikaanse bedrijf Spark Hire maakte in samenwerking met grafisch bureau Shamgar-Tracts een infographic waarin een overzicht wordt getoond van de veranderingen. Hieronder is de infographic weergegeven:

Infographic: The Evolution of applying for a job

De infographic laat zien dat de manier waarop mensen een baan zoeken en op vacatures solliciteren op vacatures behoorlijk is veranderd. Met name de komst van internet zorgt ervoor dat er veel mogelijkheden zijn om jezelf te profileren richting potentiële werkgevers. Organisaties spelen ook in op de populariteit van social media en maken er gebruik van bij het zoeken van geschikt personeel.

Ebooks: Werk vinden via social media

De Nederlandse Social Media (NSMA) heeft een aanbod van praktische ebooks over het inzetten van social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Hieronder zijn twee ebooks weergegeven waarin wordt behandeld hoe social media kunnen bijdragen aan het vinden van werk:

  • Cursus LinkedIn gevorderden: Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en jouw profiel op LinkedIn. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na deze cursus ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan).
  • Cursus Twitter gevorderden: Het ebook ‘Cursus Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.

Bron infographic: Spark Hire