06-10-2011 / Stefan Mooren

Bij de Nederlandse Social Media Academie zien we vaak de vraag voorbij komen of het mogelijk is om een e-mail te sturen naar meerdere LinkedIn connecties tegelijk. Dit is inderdaad mogelijk (met een limiet van 50 personen per keer). Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt.

Houd er voordat je begint met het sturen van een bericht wel rekening mee dat misschien niet iedere connectie gecharmeerd is van een onverwachte e-mail. De ontvangers krijgen het bericht overigens niet alleen via e-mail maar ook als privébericht in hun inbox van LinkedIn.

Stap 1 – Ga naar je inbox

Om e-mailberichten te sturen naar meerdere personen tegelijk, ga je eerst naar de inbox van jouw profiel op LinkedIn.

Stap 2 – Klik op ‘Compose Message’

Klik op de knop ‘Compose Message’ om het scherm te openen waar je e-mailberichten kunt versturen.

Stap 3 – Klik op het LinkedIn symbool

Naast het invoerveld waar je personen handmatig kunt selecteren, klik je op het LinkedIn symbool. Er opent nu een venster waarmee je meerdere personen kunt selecteren.

Stap 4 – Selecteer de ontvangers

In de linkerkolom selecteer je de personen die je een privébericht wilt sturen (let op: met een limiet van 50 personen). Ben je klaar met selecteren, klik dan op de knop ‘Finished’.

Stap 5 – Stuur het bericht

Via de invoervelden kun je een titel opgeven voor het bericht (‘Subject’) en in het veld daaronder het bericht. Heb je alles naar wens ingevuld, klik dan op de knop ‘Send Message’. De ontvangers krijgen nu een e-mail via LinkedIn met het bericht (behalve de personen die via de instellingen hebben aangegeven geen dergelijke e-mails te willen ontvangen).