02-03-2012 / Stefan Mooren

Bedrijven kunnen vanaf februari 2012 een LinkedIn follow-knop toevoegen aan hun website. Op deze manier krijgen bezoekers van de website de mogelijkheid om met een simpele handeling de betreffende bedrijfspagina op LinkedIn te volgen. Door bedrijfspagina’s te volgen, blijven ge├»nteresseerden en betrokkenen op de hoogte van bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen, vacatures, producten en/of diensten. Hieronder wordt uitgelegd hoe je in zes stappen een LinkedIn follow-knop toevoegt aan je (bedrijfs)website:

Stap 1 – Ga naar de ontwikkelaar-pagina

Ga naar de ontwikkelaar-pagina van LinkedIn waar je de follow-knop kunt ophalen door de volgende link te bezoeken: https://developer.linkedin.com/follow-company

Stap 2 – Open de follow-knop pagina

Kies ‘Get it’ om de pagina te openen waar je de LinkedIn follow-knop voor jouw bedrijfspagina kunt maken.

Stap 3 – Voer de bedrijfsnaam in

Op de pagina die verschijnt, voer je bij ‘Enter a company name’ de bedrijfsnaam in die gekoppeld is aan de bijbehorende bedrijfspagina op LinkedIn (deze verschijnt in de lijst van suggesties).

Stap 4 – Kies de soort follow-knop

Je kunt kiezen uit twee soorten follow-knoppen:

  • Horizontal: De knop wordt voorzien van een teller die aangeeft hoeveel mensen de bedrijfspagina volgen op LinkedIn.
  • No count: Enkel de follow-knop zonder teller.

Stap 5 – Bekijk het voorbeeld

In het midden van de pagina kun je onder ‘Preview’ bekijken van hoe de follow-knop eruit komt te zien.

Stap 6 – Kopieer en plak de code

In het vak onder ‘Copy and paste the code below into your website’ kun je de code van de door jouw ontwikkelde follow-knop vinden. Kopieer deze code en plak het in de broncode van de bedrijfswebsite op de plek waar de knop zichtbaar moet zijn. Hiervoor is enige basiskennis van HTML verreist. Heb je hier geen kennis van, schakel dan bijvoorbeeld de hulp van een website-ontwikkelaar in.

Video: Find and Follow a company on LinkedIn

In de video die hieronder is weergegeven kun je informatie vinden over de meerwaarde van het volgen van bedrijfspagina’s op LinkedIn: