29-04-2013 / Ayman van Bregt

Een zakelijk netwerk actief onderhouden met LinkedIn ContactsLinkedIn heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee een zakelijk netwerken actief onderhouden kunnen worden. LinkedIn Contacts ondersteunt de zakelijke professional in de vorm van een persoonlijke assistent die de gebruiker herinnert aan wat er in het netwerk gebeurt. Als relaties uit het netwerk een nieuwe baan krijgen, jarig zijn, enzovoorts, kun je als zakelijke professional eenvoudig op de hoogte blijven met behulp van Contacts. In dit artikel wordt uitgelegd wat LinkedIn Contacts betekent voor de zakelijke professional die actief op de hoogte gehouden wil worden over het zakelijke netwerk.

Op de hoogte blijven van wat speelt bij relaties met LinkedIn Contacts

LinkedIn introduceert met Contacts een slimme dienst waarmee het gemakkelijk is om in contact te blijven met belangrijke relaties. Alle contacten (vanuit een e-mail adressenboek, agenda, LinkedIn-netwerk) worden samengebracht op de website contacts.linkedin.com of via de LinkedIn Contacts iPhone app. Op dit moment is Contacts op beperkte schaal beschikbaar voor LinkedIn leden in de Verenigde Staten. De LinkedIn Contacts applicatie biedt toegevoegde waarde voor de zakelijke professional aan de hand van de volgende drie functies:

  • Alle relaties op één centrale plek met LinkedIn Contacts
    Contacts bundelt alle digitale adressenboeken, e-mails en agenda’s en actualiseert deze ook wanneer er iets wijzigt. Ook berichten die met relaties zijn uitgewisseld zijn snel terug te vinden.
  • Regelmatig zichtbaar bij zakenrelaties dankzij LinkedIn Contacts
    Contacts informeert de gebruiker over gewijzigde functies bij relaties en verjaardagen wat een goede mogelijkheid biedt om in contact te treden met een relatie en deze te feliciteren. Het is ook mogelijk om zelf notificaties in te stellen als herinnering voor belangrijke momenten om in actie te komen en aandacht te geven aan zakenrelaties.
  • LinkedIn Contacts overal onderweg beschikbaar dankzij mobiele applicatie
    Onderweg kan het soms belangrijk zijn om goed op te hoogte te zijn om zo op actualiteiten in te kunnen spelen. Contacts is beschikbaar als iPhone app zodat de informatie altijd en overal beschikbaar en toegankelijk is.

 

LinkedIn-gebruikers die snel gebruik willen maken van Contacts kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst op contacts.linkedin.com.

Uitleg LinkedIn Contacts in Slideshare presentatie

LinkedIn legt in de Slideshare presentatie ‘Introducing the new LinkedIn Contacts‘ in zeven slides uit hoe LinkedIn Contacts de zakelijke professional ondersteunt bij het zakendoen.