31-07-2013 / Ayman van Bregt

Het delen van bestanden via Twitter kan nu makkelijk en snel met Twitshare (een fileshare-dienst via Twitter) waarmee bestanden tot maximaal 2GB gedeeld kunnen worden met andere Twitter-gebruikers. In dit artikel worden de mogelijkheden van Twitshare uitgelegd en een stappenplan gegeven om bestanden met de Twitshare-dienst te kunnen delen via Twitter.

De mogelijkheden van Twitshare voor het bestanden delen via Twitter

Twitshare maakt het eenvoudig om snel grote bestanden te delen met veel mensen (publiekelijk) en met weinig mensen (via een ‘mention’ of een ‘direct message’ gericht aan een specifieke Twitter gebruiker). De Twitshare-tool is vergelijkbaar met de mogelijkheden die diensten als Dropbox ook bieden voor het delen van bestanden. Het uploaden van een bestand gebeurt op de website van Twitshare waar bestanden tot 2GB gedeeld kunnen worden. Voor het uploaden stel je als gebruiker eerst een tweet op waarin de mensen die het bestand moeten ontvangen worden genoemd (@mention). Wanneer er geen specifieke Twitter-gebruikers in de tweet worden genoemd, is het bestand publiekelijk beschikbaar. Het is mogelijk om in een tweet meerdere bestanden te uploaden en deze in dezelfde tweet te delen. Twitshare bundelt meerdere bestanden automatisch in een zip-bestand.

Twitshare probeert de privacy van haar gebruikers te respecteren en maakt enkel gebruik van de gekoppelde Twitter-gegevens. De bestanden die gedeeld worden zijn het eigendom van een gebruiker, waarbij Twitshare wel statistieken bijhoudt voor het aantal downloads dat is opgevraagd en voltooid. In de toekomst wil Twitshare de statistieken voor gebruikers beschikbaar maken. Daarnaast worden betaalde mogelijkheden geïntroduceerd voor professionele gebruikers (meer statistieken en inzichten) en pagina’s met branding van bedrijven om downloads aan te bieden aan volgers op Twitter.

Handleiding Twitshare: Bestanden delen via Twitter in drie stappen

Het delen van bestanden via Twitter kan met behulp van Twitshare door de volgende drie stappen te volgen in de onderstaande handleiding:

Stap 1 handleiding Twitshare: Inloggen op Twitshare
Ga naar de Twitshare website en log in met de gegevens van het Twitter-account dat je wilt gebruiken om bestanden te delen. Klik vervolgens op ‘Sign in with Twitter’ om verder te gaan. Als je al bent ingelogd op Twitter gaat dit automatisch en kun je direct stap 2 uitvoeren zonder in te hoeven loggen met de accountgegevens van Twitter.

Stap 2 handleiding Twitshare: Twitshare toegang geven tot het Twitter account
Geef Twitshare toegang tot het Twitter-account door op ‘Sign in’ te klikken.

Stap 3 handleiding Twitshare: Bestanden delen via Twitter met Twitshare
Je bent nu ingelogd op Twitshare en kunt bestanden delen via Twitter met andere Twitter-gebruikers. Klik eerst op ‘Add files’ om het bestand (of meerdere bestanden) te selecteren om te delen via Twitter. In het tekstvak ‘Start mentioning people with @’ kunnen Twitter-gebruikers genoemd worden die op de hoogte gebracht moeten worden van het bestand. Vervolgens kan er voor gekozen worden om het bestand te delen via Twitter in een tweet of een privébericht (DM) en als privébestand (private file) of als publiek bestand (public file).Nadat je de bestanden hebt toegevoegd en de instellingen naar wens hebt aangepast klik je op ‘Share’ om het bestand te delen via Twitter.