07-04-2016 / Ayman van Bregt

Eenvoudiger delen van tweets via DMTwitter heeft de manier waarop tweets via een DM bericht gedeeld worden, vereenvoudigd. Via de ‘share a tweet via dm‘-knop kunnen op basis van tweets snel privé-gesprekken worden gestart. In dit artikel staan de mogelijkheden van het delen van tweets via DM op een rij.

Eenvoudiger delen van tweets via DM

Dagelijks voeren miljoenen Twitter gebruikers gesprekken via de DM-functie (direct message) van Twitter. Het aantal tweets op Twitter groeide in 2015 met 60% en de hoeveelheid verstuurde privéberichten groeide in de tweede helft van 2015 met 200%, zo blijkt uit deze Twitter-blogpost.

Twitter maakt het delen van tweets via DM met één klik mogelijk via de ‘share a tweet via DM’-knop om snel privégesprekken te kunnen starten. Met deze update maakt Twitter het ook mogelijk om visuele content eenvoudiger toe te voegen en uitgebreidere gesprekken te voeren. In de DM’s kunnen GIF’s, emoji’s en lange privéberichten worden gedeeld.

De knop om tweets via DM te delen is per direct beschikbaar in de mobiele Twitter app voor Android en iOS. In de onderstaande afbeelding wordt de werking van de nieuwe functie gedemonstreerd:

Eenvoudiger tweets via DM delen