31-01-2014 / Martijn Baten

Social media content kalender

Het managen van social media accounts gaat in de meeste gevallen samen met het plaatsen van content die past bij de doelstellingen van het bedrijf en de interesses van de doelgroep. Het plannen van content voor social media is handig, om consistent de volgers en fans van je bedrijf te kunnen voorzien van passende en relevante content via de social media accounts van je bedrijf. In dit artikel wordt daarom uitgelegd wat de voordelen zijn van een social media contentkalender.

Content plannen per social media kanaal

Een goede content kalender geeft in de tijd weer wat er per social media kanaal geplaatst moet worden. Dankzij deze opzet kan iedereen die betrokken is bij de social media activiteiten van je bedrijf in een oogopslag zien welke content er geplaatst moet worden, en op welk social media kanaal. Hiermee draag je zorg voor de afstemming tussen de content die op de verschillende social media accounts wordt geplaatst en dat zodoende de boodschap op de juiste manier wordt overgebracht op de gekozen social media kanalen.

Overzicht op deadlines houden

Een social media content kalender helpt bij het inzichtelijk maken van deadlines voor de mensen in je bedrijf die betrokken zijn bij de content die gecreëerd moet worden. Doordat op voorhand alle content zoveel mogelijk wordt ingepland voorkom je dat door tijdgebrek geen creatieve uitingen worden ontwikkeld voor social media. Je haalt dankzij een content kalender het meeste uit de content die je maakt.

Voorbereiden op nieuwsgebeurtenissen

Het op voorhand bepalen welke content je gaat plaatsen biedt de gelegenheid om goed en voorbereid in te spelen op (terugkerende) nieuwsgebeurtenissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Olympische Winterspelen, de Gemeenteraadsverkiezingen of Koningsdag, maar ook de eigen reguliere marketingactiviteiten zoals een jaarlijkse klantendag. Deze evenementen zijn op voorhand al bekend en kun je direct opnemen in de planning.

Een content kalender maken in Excel

Het maken van een social media content kalender kun je het best doen in Excel. Hierdoor kun je gemakkelijk per dag, week of maand aangeven welke content er geplaatst moet worden. Welke elementen er allemaal thuishoren in je content kalender verschilt per bedrijf. Je kunt in elk geval denken aan: datum, doelgroep, kanaal, onderwerp/titel, verantwoordelijke, content type en call to action.

Social Media ContentkalenderDownload gratis de NSMA Social Media Contentkalender 2017

Met de NSMA Social Media Content kalender 2017 is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender 2017.