23-06-2017 / Martijn Baten

Marketingprofessionals gebruiken in veel gevallen Excel om rapporten te maken en de prestaties van campagnes te evalueren. Om de resultaten van verschillende Facebook advertenties in Excel te krijgen, vraagt van adverteerders verschillende handelingen. Om dit te vereenvoudigen heeft Facebook een Excel 2016 add-in geïntroduceerd, die is ontworpen om het exporteren van data van verschillende accounts en daarmee het analyseren van campagnes te vergemakkelijken.

Exporteer de resultaten van Facebook advertenties naar Excel

Met Facebook Ads Manager for Excel (FAME) kunnen adverteerders verschillende templates voor rapportages creëren in Excel en wordt data direct vanuit Facebook in de juiste sheets vertoont. Ook kunnen data vanuit verschillende Facebook advertentie accounts worden meegenomen, zonder dit handmatig te doen. Daarnaast worden de sheets elke 15 minuten vernieuwd, zodat de data in rapportages altijd up-to-date is.

Facebook Ads Manager Excel

FAME is te gebruiken met Excel 2016 op zowel Windows en Apple. Het opzetten van FAME en het downloaden van de add-in werkt als volgt:
  • Open Excel 2016 op je computer. Kies voor ‘Insert’ in de menubalk van Excel en kies vervolgens voor de optie ‘Store’.
  • Zoek in de Microsoft Office Store naar ‘Facebook Ads for Managers’ en klik dan op het vergrootglas. FAME zou nu in de lijst met beschikbare add-ins zichtbaar moeten zijn.
  • Voeg FAME toe door op ‘Add’ te klikken. 
  • Nadat de add-in is geïnstalleerd kan deze worden geopend binnen Excel 2016 en moet er op het Facebook account worden ingelogd om de data vanuit de advertentieaccounts op te halen. In het Facebook helpcentrum wordt uitgelegd hoe rapportages opgezet kunnen worden.

Onderstaande video van Facebook laat de werking van de Facebook Ads Manager for Excel zien:

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.