22-03-2019 / Martijn Baten

Facebook wil de transparantie van Facebook bedrijfspagina’s verbeteren en laat daarom aanvullende informatie zien aan paginabezoekers. Hierdoor zal onder andere de primaire landlocatie van waaruit de pagina’s worden beheerd zichtbaar gemaakt worden. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Facebook bedrijfspagina’s transparant over beheerlocaties

De primaire landlocatie wordt straks van alle bestaande paginarollen van een Facebook bedrijfspagina weergegeven. Dit kan gaan om bureaus, adverteerders of sociale media marketeers, ongeacht de rol of het activiteitsniveau van de persoon.

Het is daarom raadzaam om het beheer van een Facebook bedrijfspagina up-to-date te houden. Beheerders en redacteurs kunnen via de pagina-instellingen in het gedeelte Paginarollen alle personen bekijken en indien nodig aanpassingen doorvoeren.

Voor bezoekers van een Facebook bedrijfspagina zal de primaire landlocatie te zien zijn via het tabblad ‘Informatie en advertenties’. Informatie die wordt gegeven komt van Facebook en bevat de volgende gegevens:

  • De datum waarop de pagina is aangemaakt;
  • De primaire landlocaties van waaruit de pagina wordt beheerd. Dit is van toepassing op alle paginarollen, ongeacht het activiteitsniveau;
  • Het aantal personen dat de pagina in elk land beheert;
  • Naamswijzigingen van de pagina;
  • Eventuele samenvoegingen van pagina’ die op of na 6 september 2018 hebben plaatsgevonden.

Wat is een primaire landlocatie?

Met de primaire landlocatie wordt op Facebook het primaire land bedoeld van waaruit pagina’s worden beheerd. Deze locatie wordt bepaald door de informatie en activiteiten van een persoon op Facebook-producten, waaronder de locatie die is genoemd in zijn of haar Facebookprofiel en apparaat- en verbindingsgegevens. Wanneer de locatiegegevens onjuist zijn, kan het dus helpen om locatieservices in te schakelen zodat Facebook de juiste locatie kan bepalen.

Meer over de wijzigingen die Facebook doorvoert is te lezen op deze pagina in het Facebook helpcentrum.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.