01-08-2014 / Martijn Baten

Facebook Messenger App

Facebook schrapt de privéberichtenfunctie uit de mobiele applicatie en maakt het sturen van berichten alleen mogelijk via de Facebook Messenger app. Gebruikers die de Facebook Messenger app nog niet gebruiken krijgen hierover meldingen van het online sociale netwerk. Met de Facebook Messenger app kunnen gebruikers privéberichten versturen en ontvangen, vergelijkbaar met Whatsapp.

Facebook forceert gebruik van Facebook Messenger app

Al sinds 2013 is Facebook bezig om gebruikers te attenderen op de Facebook Messenger app. Hoewel het eerst vooral om een alternatief ging voor de privéberichtenfunctie in de Facebook app, dwingt Facebook nu alle messaging-gebruikers om de Facebook Messenger app te gebruiken. Via e-mailberichten en meldingen in de Facebook app worden gebruikers gevraagd om de Facebook Messenger app te installeren (zie afbeelding hieronder). De privéberichtenfunctie zal op termijn helemaal verdwijnen uit de Facebook app en vanaf dan is het versturen en ontvangen nog alleen mogelijk via de speciale applicatie.

Facebook Messenger

Niet alle gebruikers van Facebook zijn blij dat de berichtenfunctie van Facebook via een aparte applicatie gebruikt moet worden. Er is veel onbegrip over het installeren van een extra applicatie. Volgens Facebook is het gebruiken van de Messenger app sneller en beter dan het sturen van berichten via de Facebook applicatie. Ook heeft Facebook Messenger meer functies zoals audio-en videobellen. De achterliggende reden ligt in de plannen van Facebook om in de Messenger app betaalde functies aan te bieden. Bij het bekendmaken van de recente kwartaalcijfers werd dit gedeeld. De plannen zijn nog niet concreet, maar zullen in de toekomst merkbaar zijn voor gebruikers.

Download de Facebook Messenger app

De Facebook Messenger app is te downloaden voor gebruikers van iOS, Android en Windows Phone smartphones. Door het openen van de Facebook Messenger pagina op je mobiele telefoon is het installeren eenvoudig.

Afbeelding: via Techcrunch