19-02-2016 / Martijn Baten

Facebook gebruikers in 3,57 stappen met elkaar verbonden

Facebook gebruikers zijn steeds beter met elkaar verbonden. Een recente studie door Facebook laat zien dat gebruikers gemiddeld binnen 3,57 stappen verbonden zijn met andere gebruikers. In dit artikel staan de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij.

Facebook gebruikers in 3,57 stappen met elkaar verbonden

Eerder in 2012 deed Facebook een studie in samenwerking met de Universiteit van Milaan naar de verbondenheid van Facebook gebruikers. Het onderzoek werd gebaseerd op de theorie ‘six degrees of separation‘ die stelt dat iedereen in zes stappen of minder met elkaar is verbonden. Uit het onderzoek bleek destijds dat Facebook gebruikers in gemiddeld 3,7 stappen met elkaar zijn verbonden.

Nu laat een nieuwe studie door Facebook zien dat gebruikers sterker dan ooit met elkaar zijn verbonden. Onderling zijn gebruikers in gemiddeld in 3,57 stappen met elkaar verbonden, hierbij betreft het uiteraard een gemiddelde. Sommige Facebook gebruikers zijn moeilijker te bereiken, het uiterste ligt tegen de 4,7 stappen. In een blogpost deelt Facebook meer details over het onderzoek. Facebook gebruikers die zijn ingelogd en het blog bekijken, kunnen zien hoe nauw zij verbonden zijn met andere Facebook gebruikers of bijvoorbeeld Mark Zuckerberg (Oprichter van Facebook) of Sheryl Sandberg (COO Facebook).

De verbondenheid van Facebook gebruikers