06-12-2013 / Martijn Baten

Facebook groepen

Facebook groepen geven gelijkgestemden de mogelijkheid om in een afgesloten omgeving te communiceren. De online tool IFTTT beschikt sinds kort over een koppeling met Facebook groepen waardoor het mogelijk is geworden een aantal extra dingen in te stellen voor beheerders van Facebook groepen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld elk nieuw groepslid automatisch te verwelkomen met een statusupdate in de groep.

Facebook groepen slim managemen met automatische IFTTT-acties

Het principe van IFTTT is dat gebruikers zelf acties van online diensten kunnen instellen op basis van een gebeurtenis op een platform (in dit geval Facebook Groepen). IFTTT werkt met een ‘Trigger’ (aanleiding) die resulteert in een ‘Action’ (actie). Zowel de IFTTT-trigger en -actie kunnen door gebruikers bepaald worden. Van iedere combinatie die met IFTTT wordt gemaakt kun je zogenoemde ‘recipes’ maken.  Hieronder staan een aantal van de recipes voor Facebook groepen op een rij:

 

Het activeren van de recipes is eenvoudig te doen door de volgende handelingen uit te voeren. Maak een account aan op IFTTT.com. Koppel Facebook en aanvullende diensten via IFTTT door zelf recipes samenstellen of bestaande recipes (zoals hierboven) te activeren. Door op onderstaande afbeelding te klikken kom je op een pagina met alle recipes die gebruikers al hebben gemaakt voor Facebook groepen.

IFTTT met Facebook groepen