14-10-2011 / Martijn Baten

Facebook

iPad gebruikers moesten tot nu toe gebruik maken van andere applicaties om goed van Facebook gebruik te maken op de iPad. Vanaf deze week is dat niet meer nodig omdat Facebook haar eigen iPad applicatie heeft gelanceerd. Met de speciale iPad applicatie kun je als gebruiker overzichtelijk gebruik maken van alle functies van Facebook. De applicatie is zeer compleet en in dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste functies. Een prettige functie is ook het updaten van bedrijfspagina’s via de iPad.

Herkenbaar nieuwsoverzicht

Gebruik maken van het Facebook Nieuwsoverzicht is met de iPad applicatie vrij simpel. Het uiterlijk is vrijwel hetzelfde als op een gewone computer. Hierdoor weet je als gebruiker vrij snel om te gaan met de ‘interface’.  Knoppen om een statusupdate te plaatsen of in te checken op locatie wordt duidelijk bovenaan het beeldscherm weergegeven.

Afbeeldingen bekijken in hoge kwaliteit

Een mooie functie van de applicatie is het bekijken van Facebook afbeeldingen. Alle afbeeldingen kun je bekijken in hoge kwaliteit en kunnen schermvullend worden weergegeven. Je kunt alle afbeeldingen doorbladeren alsof het een echt fotoalbum is.
Het is vanuit het fotoalbum ook simpel om een reactie te plaatsen of om een afbeeldingen te ‘liken’.

Facebook bedrijfspagina’s op de iPad

Bedrijfspagina’s die je beheert of regelmatig raadpleegt zijn vanuit het ‘uitschuifmenu’ van de applicatie gemakkelijk te vinden.
Het bewerken van een bedrijfspagina is niet mogelijk, maar wel kun je statusupdates plaatsen op het prikbord. Fans van een bedrijfspagina kunnen dit ook vanuit de iPad applicatie.
Met de komst van de iPad applicatie zijn bedrijfspagina’s nu ook gemakkelijk te vinden en gebruiken voor Facebook gebruikers op de iPad.

Zoeken naar profielen en bedrijfspagina’s via de menubalk

Vanuit de menubalk kun je via een zoekveld op zoek gaan naar Facebook gebruikers waarmee je nog geen vriend bent of bedrijfspagina’s waar je nog geen ‘fan’ van bent. Vervolgens kun je de profielen en bedrijfspagina’s bekijken en eventueel fan worden of een vriendschapsverzoek versturen. Ook kun je vanuit het menu van de applicatie direct vanuit de applicatie je account- en privacyinstellingen bekijken en aanpassen.

De iPad applicatie downloaden

Wil je meer weten over de Facebook iPad applicatie of de applicatie downloaden? Je kunt alles vinden via: facebook.com/ipad.