03-04-2015 / Martijn Baten

Facebook Page Plugin

Facebook vervangt vanaf 23 juni de Facebook ‘Like box’ met een nieuwe plugin voor bedrijfspagina’s. Met behulp van de nieuwe Facebook ‘Page Plugin’ kunnen bezoekers van een website worden geattendeerd op een Facebook bedrijfspagina en deze direct ‘liken’. In dit artikel worden de aangekondigde aanpassingen toegelicht.

Facebook Like box voor websites verdwijnt vanaf juni

De Facebook Page Plugin is een goede manier om bezoekers van je website direct te attenderen op de aanwezigheid van jouw organisatie op Facebook. Met één druk op de ‘Like page’-knop kunnen bezoekers van een website fan worden van de Facebook bedrijfspagina. Websites die op dit moment gebruik maken van de huidige Facebook ‘Like box’ moeten deze handmatig omzetten naar de nieuwe Page Plugin om gebruik te blijven maken van deze functie. Onderstaande mededeling op de developers-site van Facebook kondigt de wijziging aan:

Facebook Like Box stopt

De nieuwe Facebook Page Plugin installeren

De nieuwe Facebook Page Plugin die de Like Box vervangt is vanaf nu al te gebruiken voor websites. Onderstaand stappenplan beschrijft op welke manier je de plugin kunt toevoegen aan een website. Let wel goed op want de Facebook Page Plugin werkt niet voor Facebook pagina’s die in de categorie ‘Community’ zijn geplaatst. Daarnaast werkt de plugin ook niet voor Facebook groepen.

Stap 1 – Ga naar de ‘Social Plugins’ pagina op Facebook

Om te starten ga je in je webbrowser naar: developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin.  Je komt terecht op een pagina die onderdeel uitmaakt van de ‘Facebook Developers’ site. Hier kun je beginnen met het aanmaken van de plugin.

Stap 2 – Maak de ‘Page Plugin’ aan voor de bedrijfspagina

Op de pagina die verschijnt kun je allerlei informatie opgeven om de Facebook Page Plugin voor je bedrijfspagina te maken. Hieronder vind je een toelichting voor de verschillende onderdelen:

Facebook Page URL: In dit veld geef je de link op van je Facebook bedrijfspagina (Bijvoorbeeld: http://www.facebook.com/nsma.nl);
Height: In dit veld kun je de hoogte van de plugin instellen. Deze is minimaal 130 pixels;
Width: In dit veld kun je de breedte van de plugin instellen. Deze is minimaal 280 en maximaal 500 pixels;
Show Friend’s Faces: Door dit aan te vinken geef je aan dat in de plugin de gezichten getoond mogen worden van Facebook vrienden die de pagina al hebben ‘geliked’;
Show Page Posts: Door dit aan te vinken geef je aan dat de plugin de meest recente updates van de Facebook bedrijfspagina weergeeft;
Hide Cover Photo: Standaard wordt de omslagfoto van de Facebook bedrijfspagina getoond in de plugin. Wil je dit niet, dan kun je dat aangeven door deze optie aan te vinken.

Aanmaken van de Facebook Page Plugin

Stap 3 – Voeg de Facebook ‘Page Plugin’ toe aan de website

Als je klaar bent met het instellen van de plugin, kies dan voor ‘Get Code’. Er verschijnt een venster met een HTML-code die je kunt gebruiken in je website. Kopieer deze code en plak het in de broncode van de website op de plek waar de knop zichtbaar moet zijn. Hiervoor is wel enige basiskennis van HTML verreist. Heb je hier geen kennis van, schakel dan bijvoorbeeld de hulp van een website-ontwikkelaar in.

Embed Facebook Page Plugin

 

Volg de Nederlandse Social Media Academie op Facebook

Als je de Facebook ‘Page Plugin’ hebt toegevoegd aan je website, dan ziet deze eruit zoals hieronder afgebeeld. Je kunt de NSMA-bedrijfspagina direct ‘liken’ zodat je onze tips en tricks ook dagelijks kan volgen via Facebook.