21-12-2012 / Martijn Baten

Facebook evenementen

Facebook maakt het herhalen van een aangemaakt evenement gemakkelijker. Recentelijk heeft Facebook een nieuwe functie geïntroduceerd waardoor je snel een nieuw evenement kunt aanmaken, gebaseerd op het voorgaande evenement. Deze nieuwe functie is handig voor bedrijfspagina’s die regelmatig vergelijkbare events verzorgen of bijvoorbeeld herhalende events hebben als gevolg van een roadshow langs verschillende locaties. In plaats van dat je ieder Facebook Evenement volledig opnieuw in moet voeren, hoeven nu alleen de details van het evenement aangepast te worden.

Terugkerend evenement maken op Facebook

Het herhalen van een evenement op Facebook

Het herhalen van een evenement kan eenvoudig via de pagina van het evenement. Rechtsbovenaan de pagina vind je het menu (’tandwieltje’) met de opties om het evenement te bewerken. Door te kiezen voor ‘Terugkerend evenement maken’ verschijnt er een venster met de details van het vorige evenement. Hier kun je enkele aanpassingen doen als deze nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de datum, locatie of gastenlijst.

De details opgeven van een Terugkerend evenement

Het herhalen van een evenement kan voor elk evenement dat je zelf hebt aangemaakt of voor evenementen van vrienden waar je bij aanwezig bent geweest. Het herhalen van een evenement van vrienden, staat wel niet toe dat de gastenlijst integraal over wordt genomen. Enkel de personen met wie je al vrienden bent op Facebook zullen direct worden overgenomen. Het is niet mogelijk een terugkerend evenement aan te maken voor een evenement aangemaakt door een bedrijfspagina waarvan je geen beheerder bent. Dit om te voorkomen dat fans van bedrijfspagina’s gespamd worden met uitnodigingen die mogelijk niet relevant voor hen zijn.