24-12-2015 / Martijn Baten

Facebook nieuwsoverzicht toegankelijker bij slechte verbindingenHet Facebook nieuwsoverzicht krijgt een aanpassing gericht op gebruikers van het sociale netwerk in gebieden met een slechte internetverbinding. Hiermee wil Facebook het nieuwsoverzicht toegankelijk houden voor elke gebruiker ter wereld, via elk mogelijk apparaat. In dit artikel wordt de aanpassing toegelicht.

Facebook nieuwsoverzicht toegankelijker bij slechte verbindingen

Slechte internetverbdiningen, bijvoorbeeld 2G internet of wegvallende verbindingen, in onder andere ontwikkelingslanden zorgen ervoor dat het Facebook nieuwsoverzicht niet altijd op de juiste manier geladen kan worden. Mensen in deze landen gebruiken in toenemende mate Facebook als communicatiemiddel en om deze reden wil Facebook met een aantal aanpassingen toegang tot Facebook bieden, ongeacht de verbinding of apparaat.

Vanaf nu wordt het Facebook nieuwsoverzicht zo efficient mogelijk getoond, gebaseerd op de kwaliteit van de internetverbinding. Interactie op berichten in het nieuwsoverzicht, zoals het schrijven van een reactie kan vanaf nu ook offline. Wanneer de internetverbinding goed genoeg is wordt de reactie alsnog geplaatst en zichtbaar voor vrienden en pagina’s.

Volgens Facebook hebben de aanpassingen geen verdere impact op de volgorde waarin berichten worden getoond in het Facebook nieuwsoverzicht. De aanpassingen worden in de komende periode getest door Facebook en geleidelijk uitgerond onder gebruikers. Meer over de aanpassing aan het Facebook nieuwsoverzicht is te lezen in een blogpost van Facebook.