03-09-2018 / Martijn Baten

Facebook heeft verschillende aanpassingen doorgevoerd aan de videostatistieken waarmee de prestaties van video content worden gemeten. De aanpassingen worden doorgevoerd om Facebook aantrekkelijk te houden voor adverteerders en beter aan te sluiten bij het gedrag waarin video’s worden bekeken. In dit artikel staan de verschillende aanpassingen aan de videostatistieken op een rij.

Facebook past videostatistieken aan voor betere meetbaarheid

Facebook werkt als eerste de manier bij waarop videoweergaven van 3-seconde en 10-seconde worden gemeten. Video advertenties op Facebook bieden de mogelijkheid om opnieuw bekeken te worden, vergelijkbaar met video’s van bedrijfspagina’s en vrienden. Tot voor kort werden in de 3-seconde en 10-seconde statistieken ook de secondes opgenomen als de video teruggespoeld of opnieuw bekeken werd. Vanaf nu worden deze niet meer meegeteld.

Hoewel het om een kleine aanpassing gaat, kan deze significante verschillen geven in het analyseren van video advertenties op Facebook. Veel weergaven van 10 seconden kunnen de suggestie wekken dat de video succesvol is, maar wanneer iets in de eerste seconden van de video de aandacht trekt en veelvuldig wordt terug bekeken, zal de volledige boodschap zoals bedoeld niet overkomen. De aanpassingen aan deze statistieken helpen dus om beter en nauwkeuriger inzichtelijk te krijgen wat personen van een video zien en kunnen hier de video advertentie verder op optimaliseren.

Nieuwe videostatistiek: Video Plays 

Facebook voegt een nieuwe statistiek toe genaamd ‘Video Plays’ om beter inzichtelijk te maken hoeveel personen een video advertentie hebben zien afspelen. In de zo’n 70% van de gevallen speelt een video in het Facebook nieuwsoverzicht automatisch af. Echter, sommige personen schakelen deze functie uit, hebben weinig batterij in hun telefoon of een slechte internetverbinding wat ervoor zorgt dat de video niet automatisch wordt afgespeeld. Ook de advertentiespecifiacties zelf kunnen dit veroorzaken. De nieuwe statistiek ‘Video Plays’ geeft inzicht in hoeveel personen de video niet automatisch hebben zien afspelen. Specifiek is deze nieuwe statistiek relevant voor landen en regio’s waarin personen minder stabiele internetverbindingen hebben, wat impact heeft op de prestaties van de campagne.

 

https://www.facebook.com/marketing/videos/10160566908431337/

 

Introductie van statistieken over mijlpalen

Nieuw is ook de introductie van ‘Statistieken over mijlpalen’. Door de verschillende aanpassingen zijn de statistieken ‘30-seconde weergaven’ en ‘percentage van de video bekeken’ verwijderd omdat deze niet in lijn zijn met de overige statistieken. De nieuwe statistieken laten het aantal keer zien dat de video advertentie tot 25%, 50%, 75%, 95% en 100% van de lengte is bekeken. Hierbij worden ook de videoweergaven meegenomen waarbij is doorgespoeld tot dit punt. Door het gedrag van overslaan te bekijken kun je inzicht krijgen in hoe de video wordt geconsumeerd.

Videostatistieken over mijlpalen op Facebook

De verschillende aanpassingen door Facebook hebben als doel om meer transparantie te bieden in de prestaties van video advertenties op Facebook. Via deze pagina is een volledig overzicht en uitleg te vinden van alle verschillende manieren om prestaties van video’s op Facebook te meten.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.