05-08-2011 / Martijn Baten

Facebook heeft sinds kort een speciale pagina geopend met tips voor zakelijke gebruikers en bedrijven. Op de speciale pagina presenteert Facebook alle diensten die handig zijn voor ondernemers en andere zakelijke groepen.

Facebook presenteert vier diensten op de pagina: Pagina’s (bedrijfspagina’s), Ads (advertentiecampagnes), Sponsored Stories (Gesponsorde verslagen) en Platform (Ondersteuning voor ontwikkelaars). Deze diensten worden allemaal kort toegelicht op de site en bieden verwijzingen naar de diensten zelf.
Daarnaast is er ook voor elke dienst een kort stappenplan, zodat handige gebruikers snel ‘uit de voeten’ kunnen.

Handige gidsen

Voor de verschillende diensten die Facebook aan bedrijven biedt, heeft Facebook handige ‘Guides’ beschikbaar. In deze downloadbare PDF-gidsen kun je enkele handige tips vinden om meer uit de zakelijke diensten van Facebook te halen.
Je kunt de gratis PDF-gidsen vinden op de pagina’s van de diensten zelf, zoals bijvoorbeeld die van Sponsored Stories.

De NSMA kan je verder helpen

Een levendige, aantrekkelijke en goed bezochte Facebook bedrijfspagina mede met behulp van Facebook toepassingenDe beknopte PDF-gidsen van Facebook zijn handig voor mensen die snel meer willen weten over Facebook voor zakelijk gebruik. De Nederlandse Social Media Academie behandelt soortgelijke onderwerpen in speciale E-Books die wat uitgebreider zijn en in het Nederlands geschreven.
In de Snelcursus ‘Facebook bedrijfspagina maken‘ kun je alles leren over het opstarten en inrichten van de bedrijfspagina.
De cursus ‘Facebook Bedrijfspagina gevorderden‘ biedt een overzichtelijk stappenplan om een goede aanpak te kiezen voor jouw Facebook bedrijfspagina in combinatie met toepassingen (Facebook apps). Daarnaast wordt in deze cursus aandacht besteed aan het opzetten van een advertentiecampagne. Met deze cursus kun je het maximale halen uit een Facebook bedrijfspagina.