30-04-2013 / Martijn Baten

Facebook

Voor beheerders van Facebook bedrijfspagina’s kan het in sommige gevallen handig zijn om een eerder geplaatste statusupdate aan te passen. Bijvoorbeeld als je na het plaatsen een vervelende spelfout ziet. Statusupdates die alleen bestaan uit een tekstbericht kunnen op Facebook niet worden aangepast. Voor Facebook statusupdates die een afbeelding bevatten kan dit echter wel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Stap 1 – Ga naar de statusupdate

Om te starten met het aanpassen van een statusupdate met afbeelding, ga je naar de statusupdate op de tijdlijn van je Facebook bedrijfspagina. Klik vervolgens op de afbeelding in de statusupdate.

Statusupdate op Facebook bedrijfspagina

Stap 2 – Kies voor ‘Bewerken’

Op de pagina die verschijnt vind je de afbeelding samen met de tekst van de statusupdate. Naast de mogelijkheid om de foto te taggen en een locatie toe te voegen kun je hier kiezen voor de optie ‘Bewerken’. Door hierop te klikken kun je de tekst van de statusupdate aanpassen. Ook kun je eventueel nog de datum aanpassen waarop de statusupdate is geplaatst. Kies wanneer je klaar bent voor ‘Bewerken voltooid’ om je aanpassingen zichtbaar te maken op je bedrijfspagina.

Het aanpassen van een Facebook statusupdate

 Afbeelding: Flickr / Creative Commons / spencereholtaway