06-01-2012 / Martijn Baten

Facebook Timeline niet zichtbaar in Internet Explorer 7

De nieuwe Facebook Timeline blijkt niet te werken in de Microsoft-browser Internet Explorer 7. Mensen die gebruik maken van Facebook in deze browser krijgen niet de Timeline te zien van hun vrienden, maar de reguliere lay-out van het Facebook profiel voordat Timeline werd geïntroduceerd. Hierdoor worden een aantal problemen helder waar sommige gebruikers last van hebben.

Timeline kan niet worden geactiveerd in Internet Explorer 7

Op deze site meldden zich de afgelopen weken enkele mensen die aangaven niet de Timeline te kunnen activeren. Een klein experiment laat ons zien dat door het gebruik van Internet Explorer 7 zij niet de Timeline kunnen activeren. Wanneer je dit wel wilt doen, dan is het aan te raden je webbrowser te updaten of een ander browser te gebruiken als Firefox of Chrome. Een verder uitleg over het activeren van de timeline op Facebook kun je vinden in het artikel ‘Facebook Timeline nu voor iedereen beschikbaar‘.

Geen ondersteuning meer in Internet Explorer 7

Facebook biedt geen ondersteuning meer voor de ondertussen al vijf jaar oude browser IE 7. Nieuwere versies van Internet Explorer worden uiteraard wel ondersteund door Facebook Timeline. Facebook is niet de enige dienst die IE 7 niet meer ondersteunt, ook Google ondersteunt oude browsers als IE 7 en IE 8 niet meer.

Wie juist liever gebruik wil maken van het oude Facebook profiel kan goed met Internet Explorer 7 dus aan de slag. Deze browserversie is op dit moment nog te downloaden bij Microsoft. Wie liever een andere webbrowser gebruikt kan in dit artikel een aantal tricks vinden om in andere browsers (Chrome, Firefox en Safari) ook gebruik te maken van het oude Facebook profiel.