09-08-2011 / Martijn Baten

Op Facebook wordt veel gecommuniceerd, gedeeld, afgesproken, georganiseerd, geholpen en nog zoveel meer. Hierdoor ontstaan er miljoenen individuele en collectieve verhalen van gebruikers, die stuk voor stuk boeiend zijn.
Facebook biedt de mogelijkheid om deze verhalen in te sturen en te publiceren op een speciale site van Facebook. Anderen kunnen deze bijzondere verhalen doorzoeken en bekijken

De speciale site is te vinden via: stories.facebook.com. Op de website kun je de geplaatste Facebook-verhalen doorzoeken op locatie of op thema. Zo kun je met de kaart bijvoorbeeld verhalen vinden uit de Verenigde Staten of India.
Met de thema-zoekfunctie kun je verhalen vinden over bijvoorbeeld reddingsacties, gezondheid, politiek en natuurrampen.

In de loop der jaren is een bonte verzameling ontstaan van verhalen. Het aantal verhalen uit Nederland is nog wel wat klein. Elke Facebook gebruiker kan zijn/haar eigen verhaal plaatsen op de Facebook-verhalen pagina. Misschien heb jij wel iets meegemaakt of voor elkaar gekregen dankzij de hulp van Facebook?
Met het formulier op de site, kun je eenvoudig je verhaal achterlaten voor anderen.

De Facebook-verhalen site werd in zomer 2010 geopend ter ere van het 500 miljoenste-lid van Facebook. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, licht de speciale-site in onderstaande video kort toe.