19-09-2014 / Martijn Baten

Appinstellingen Facebook

Facebook heeft de pagina met ‘Appinstellingen’ vernieuwd. De pagina in het instellingen-gedeelte van Facebook maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de profielinformatie die externe applicaties mogen gebruiken te bekijken en aan te passen. In dit artikel wordt via een stappenplan uitgelegd hoe de nieuwe Facebook appinstellingen werken.

Stap 1: Ga naar de Facebook instellingen

Om naar de nieuwe pagina met appinstellingen te gaan, ga je eerst naar het instellingen-gedeelte van Facebook toe. Je komt hier door het uitklapmenu helemaal rechts van de blauwe Facebook menubalk en de optie ‘Instellingen’. In het instellingen gedeelte van Facebook kies je vervolgens in het linkermenu voor de optie ‘Apps’. Na het selecteren van deze optie verschijnt de pagina met de appinstellingen.

Ga naar Apps

Stap 2: Bekijk de appinstellingen per Facebook app

Op de pagina die verschijnt wordt een overzicht getoond van alle applicaties waar je gebruik van maakt of die aan je Facebook profiel zijn gekoppeld. Kies voor ‘Instellingen bewerken’ om naar de instellingen te gaan van de afzonderlijke app. In het venster dat verschijnt wordt een overzicht getoond van alle onderdelen waar de app toegang tot heeft en welke onderdelen direct aanpasbaar zijn.

Bekijk de appinstellingen per applicatie

Wil je na het bekijken van de appinstellingen de app ontkoppelen van je profiel, kies dan onderaan het venster voor de optie ‘App verwijderen’. In het venster dat verschijnt vraagt Facebook of je ook de activiteiten van deze app wilt verwijderen van Facebook. Vink deze optie aan als je dit wilt en kies voor ‘Verwijderen’ om de app daadwerkelijk te ontkoppelen van je profiel.

App verwijderen Facebook

Stap 3: Bekijk de aanvullende appinstellingen

Wie op de pagina met Appinstellingen verder naar beneden gaat treft vier nieuwe opties in vier grote blokken. Met deze opties kun je vanaf nu gemakkelijker de aanvullende en meer algemene appinstellingen regelen. Hiertoe behoren:

– Apps, websites en plugins op Facebook en daarbuiten;

– Directe personalisatie (het gebruik van app data om de ervaring op externe websites te personaliseren);

– Apps die anderen gebruiken (controle over welke persoonlijke informatie vrienden van jou kunnen zien en gebruiken in de applicatie);

– De privacyinstellingen op berichten die geplaatst zijn met oudere versies van de Facebook Mobile app.

Facebook Appinstellingen

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeMeer leren over de instellingen van Facebook?

Voor iedereen die verder wegwijs gemaakt wil worden in het instellingen-gedeelte van Facebook is er de NSMA Praktijkgids Facebook profiel maken. De praktijkgids leert je, naast gebruik te maken van de Facebook instellingen, alles om verder zelf aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel tijdlijn genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken. Lees meer over de Praktijkgids in onze webwinkel.