08-06-2011 / Ayman van Bregt

Notificaties over updates van een Facebook fanpaginaMet de gratis tool ‘FanPage Notifier’ wordt je makkelijk en snel op de hoogte gehouden van nieuwe berichten (updates) die op een Facebook bedrijfspagina worden geplaatst. 
Wie op Facebook een persoonlijk profiel heeft is misschien ook al fan van een of meerdere bedrijfspagina’s. Wie veel bedrijven volgt via d bedrijvenpagina’s eze, krijgt dan als fan ook dagelijks veel nieuwe berichten te verwerken. Als je zelf een Facebook bedrijfspagina beheert is het fijn om snel geïnformeerd te zijn als er iets op je bedrijfspagina gebeurt.

Via FanPage Notifier geef je aan van welke fanpagina’s je graag op de hoogte gehouden wilt worden. Je krijgt dagelijks een e-mail met de nieuwste berichten die op de bedrijfspagina zijn geplaatst. Bij het instellen kun je aangeven of je enkel berichten van de bedrijfspagina wilt ontvangen of ook berichten die fans op de pagina plaatsen. Deze gratis dienst is dus ook uitermate handig als je wilt weten wat er bij concurrende bedrijven gebeurt op hun Facebook pagina.

Aan de slag gaan met Fanpage Notifier is vrij eenvoudig:

Stap 1 – Ga naar fanpagenotifier.com

Stap 2 – Maak verbinding met Facebook

Klik op ‘Connect with Facebook’ om automatisch verbinding te maken met Facebook. De eerste keer vraagt Facebook je om extra toestemming te geven.

Stap 3 – Kies de fanpagina’s

Er verschijnt een lijst met alle pagina’s die je zelf volgt. Je kunt ernaast aangeven of je berichten van de bedrijfspagina wil ontvangen en/of berichten van fans op de bedrijfspagina. 
Uiteraard kun je zelf kiezen om maar een paar bedrijfspagina’s te volgen of vrijwel alle.

Stap 4 – Bevestig je keuze

Om je selecties te bevestigen klik je onderaan de pagina op ‘Update’. Je selectie is nu opgeslagen en je ontvangt dagelijks een mail met de updates van de bedrijfspagina’s.

Welke andere tools gebruik jij die handig zijn voor Facebook? Laat een tip achter (hieronder of via ons Twitter-account).