18-07-2014 / Martijn Baten

Op een Facebook bedrijfspagina kun je hinder ondervinden van fans of gebruikers die ongewenst gedrag vertonen. Omdat een bedrijfspagina op het online sociale netwerk in principe openbaar is, is het verwijderen van fans vaak niet een echte oplossing. Wel is het mogelijk om fans en gebruikers te blokkeren op de Facebook bedrijfspagina. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je fans en gebruikers op drie verschillende manieren kunt blokkeren.

Optie 1: Via mensen die de Facebook bedrijfspagina ‘geliked’ hebben.

Ga naar ‘Instellingen‘ bovenaan de Facebook bedrijfspagina. In de linkerkolom van de pagina die verschijnt, klik je op ‘Geblokkeerde gebruikers‘. Op de pagina die verschijnt zie je een overzicht van Facebook gebruikers die op dit moment al geblokkeerd zijn. Klik bovenaan de pagina op ‘Geblokkeerd‘ en kies voor ‘Personen die dit leuk vinden‘. Door dit te doen verschijnt een overzicht met alle fans van de pagina. Door op het tandwiel te klikken naast de persoon die je wilt blokkeren verschijnt de optie ‘Verwijderen‘. Klik hierop en selecteer in het venster dat verschijnt de optie ‘Definitief blokkeren‘. Hiermee heeft deze persoon geen toegang meer tot je Facebook bedrijfspagina.
Facebook fan definitief blokkeren

Optie 2: Via een reactie op een update

Aan de hand van een reactie die iemand heeft geplaatst op je Facebook bedrijfspagina kun je een gebruiker blokkeren. Ga hiervoor met je cursor over een reactie van de persoon die je wilt blokkeren en klik op ‘x‘. Vervolgens verschijnt de optie ‘[Naam] blokkeren‘. Klik hierop om de gebruiker de toegang tot de Facebook bedrijfspagina te ontnemen.

Facebook gebruiker blokkeren via een reactie

Optie 3: Via een bericht op de Facebook bedrijfspagina

De derde mogelijkheid om een gebruiker te blokkeren van een Facebook bedrijfspagina loopt via een bericht geplaatst op de pagina door een bezoeker van de pagina. Klik op ‘Berichten op pagina‘ aan de linkerkant van de tijdlijn van de pagina. Om vervolgens een gebruiker te blokkeren klik je op het pijltje rechtsboven in een bericht. Selecteer ‘Verwijderen van pagina‘ en kies voor ‘Gebruiker verwijderen en blokkeren‘ om de gebruiker te blokkeren van je Facebook bedrijfspagina.

Facebook gebruiker blokkeren via een bericht op de pagina

 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.