31-08-2011 / Ayman van Bregt

Op Twitter zoeken met een hashtag en 'top filter'

Wie vaak populaire hashtags volgt en leest of veel gebruikt maakt van de Twitter search was het misschien al opgevallen; De meest recente resultaten worden niet meer als eerste getoond. Dit komt door een filter die het mogelijk maakt om de resultaten op drie verschillende manieren te rangschikken:

  • Top: De populairste resultaten staan bovenaan. Dit zijn bijvoorbeeld tweets die vaak zijn geretweet of afkomstig van personen met een grote hoeveelheid volgers op Twitter.
  • All: Dit is de ouderwetse instelling waarbij de meest recente resultaten als eerste worden getoond.
  • With Links: De tweets waarin een link naar een webadres wordt genoemd, staan bovenaan.

Nieuws
Vooral voor mensen die via Twitter Search of Hashtags op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, is het handig om te weten dat niet de laatste Tweets maar de meest populaire worden getoond. Dit is gemakkelijk op te lossen door via het keuzemenu achter ‘Tweets’ op ‘All’ te klikken.

Voordelen
Toch hebben de andere instellingen van de filterfunctie ook voordelen: Door de instelling ‘With Links’ te kiezen, kun je snel op zoek naar bronnen (meestal zijn deze links op Twitter doorverwijzingen naar nieuwsartikelen of blogposts). De ‘Top’ instelling helpt je direct de belangrijkste tweets te vinden bij een zoekopdracht of  hashtag waarbij veel resultaten in een korte tijd worden gevonden.

Het plaatje boven dit artikel laat de resultaten van een zoekopdracht in de zoekmachine van Twitter zien met het filter ’top’. Hieronder zie je dezelfde zoekopdracht met filter ‘all’.

Zoeken op Twitter met filter alles