24-07-2011 / Ayman van Bregt

Op Twitter stellen mensen regelmatig de vraag hoe ze een foto of bijvoorbeeld een document of pdf-bestand kunnen delen via Twitter. We gaan er in dit artikel vanuit dat deze mensen gebruik maken van Twitter via de website Twitter.com en niet via mobiel of een Twitter-cliënt (zoals Tweetdeck of Hootsuite).

Een goede tool om bestanden te delen is TwileShare. Deze tool is geschikt voor foto’s en plaatjes (.gif, .jpg en .png) en documentbestanden (.doc, .docx, epub, .pdf, .ppt, pptx, .xls, .xlsx). Volg de onderstaande stappen en deel makkelijk en snel foto’s en documenten met jouw volgers op Twitter.

Stap 1: Ga naar  TwileShare.com.

Stap 2: Inloggen via Twitter
Log in met jouw Twitter-account door ‘Sign in with Twitter’ aan te klikken.

Stap 3: Applicatie toegang geven
In het nieuwe venster klik je op ‘Authorize app’ om de TwileShare-app toegang te geven tot jouw Twitter-account.

Stap 4: Deel een bestand via TwileShare
Je bent nu ingelogd in TwileShare en kunt een bestand delen. Klik ‘Select File’ en kies het bestand dat je wilt delen. Voer bij ‘Tweet text’ de tekst in die je wilt delen via Twitter. Zorg dat ‘Post to Twitter’ is aangevinkt en klik op ‘Share it’ om het bestand via Twitter te delen.

Als je in de toekomst geen gebruik meer wilt maken van TwileShare, zorg dan ook dat je de toegang tot jouw Twitter-data intrekt. Dit doe je door naar de settings-pagina van jouw Twitter account te gaan en op de tab ‘Applications‘ te klikken. Zoek hier TwileShare en klik op de knop ‘revoke access’. Mocht je alleen foto’s willen delen, dan is TwitPic een goed alternatief met een vergelijkbare werkwijze.

NB: Mocht je bestanden willen delen waarvan je zeker wilt zijn dat er geen vreemde dingen mee kunnen gebeuren op het gebied van eigendomsrechten, zorg dan dat je altijd de algemene voorwaarden goed leest van de diensten die je gebruikt op het internet.