25-12-2013 / Ayman van Bregt

Foto's in een Twitter direct message delenTwitter heeft een nieuwe update doorgevoerd voor de mobiele apps van Twitter voor iPhone en Android. Door deze update is het mogelijk om in direct messages (privéberichten) een foto mee te sturen die alleen gezien kan worden door de ontvanger aan wie de privé-tweet is gericht. Daarnaast is er ook een swipe-functie toegevoegd om makkelijker door tweets heen te kunnen gaan in de mobiele app. In dit artikel een overzicht van de wijzigingen aan de mobiele Twitter app.

Wijzigingen in de mobiele Twitter app

Met de update wil Twitter het gebruikers van de mobiele Twitter app gemakkelijker maken om tweets te lezen en informatie te delen. Hiervoor biedt Twitter het volgende:

Foto’s in een Twitter direct message delen
Voor het eerst is het mogelijk om in Twitter direct message (een privébericht en afgekort op Twitter een ‘DM’) een foto te delen met de ontvanger. De toegankelijkheid van de direct messages is ook aangepast waardoor het eenvoudiger is om de privéberichten te lezen. Naast het bekijken van foto’s via mobiel zijn de foto’s in een Twitter direct message ook te bekijken via Twitter.com.

Swipe en ontdek wat de actualiteiten zijn
In de mobiele app kun je nu vanaf de homepagina ‘swipen’ om de Discover-timeline te bekijken. Met deze veegbeweging zie je direct wat de trends op twitter zijn, wat populaire tweets zijn en welke Twitter-accounts interessant zijn om te volgen. Door nogmaals te swipen kom je in de Activity-timeline waarbij je de tweets ziet van de personen en bedrijven die je zelf op Twitter volgt.

Overige nieuwe functionaliteiten

Er zijn nog enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd in deze update. Voor de gebruikers van Twitter op een iPhone (iOS) zijn er nieuwe notificaties in de app wanneer iemand een DM stuurt, een tweet als favoriet markeert, een tweet retweet of reageert op een tweet. Gebruikers van Twitter voor Android kunnen eenvoudig notificaties per gebruiker instellen door op het profiel het ‘ster-icoon’ aan te klikken. Download nu de Twitter mobiel update voor Android in de Google Play Store en voor iPhone in de App Store.