26-01-2012 / Martijn Baten

Met LinkedIn heb je de mogelijkheid om te netwerken met professionals over de gehele wereld. Wanneer je een LinkedIn profiel maakt is deze vaak in een standaardtaal ingericht. Met meertalige LinkedIn profielen kun je met de veelheid aan lokale netwerken op verschillende internationale locaties communiceren in de taal van een bezoeker van jouw LinkedIn-profiel.

LinkedIn biedt de mogelijkheid om je profiel in verschillende talen in te stellen. Bezoekers afkomstig uit een ander land zullen dan automatisch het profiel zien wat het meest relevant voor hen is. Hiermee vergroot je de toegankelijkheid van je profiel voor anderen. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt hoe je een meertalig profiel instelt op LinkedIn.

Stappenplan om een meertalig profiel op LinkedIn in te stellen

 

Stap 1 – Ga naar je persoonlijke profiel
Klik op je eigen profielpagina aan de rechterbovenzijde op ‘Create your profile in another language’.

Maak je LinkedIn profiel in een andere taal

Stap 2 – Kies de gewenste taal voor jouw LinkedIN-profiel
In het venster dat verschijnt, kies je een taal die je wilt gebruiken. Staat je taal niet in de lijst, kies dan voor ‘Other’. Ook de Nederlandse taal is sinds 27 januari beschikbaar.

Kies een Taal om je nieuwe profiel aan te maken

 

Stap 3 – Vul je eigen basisgegevens in
In het veld eronder vul je naam, functie en een ‘headline’ (korte beschrijving) in. Deze informatie zal altijd op je profiel getoond worden, welke taal je ook kiest.

Vul je eigen basisgegevens in

Stap 4 – Maak je anderstalige LinkedIn profiel
Klik op ‘Create profile’ om je anderstalige profiel aan te maken. Hierna kun je het profiel inrichten zoals je zelf wilt. Hulp hierbij nodig? In het ebook ‘Snelcursus LinkedIn profiel maken‘ wordt beschreven hoe je een LinkedIn profiel kunt inrichten en compleet maken.

Creëer het anderstalige LinkedIn profiel