22-05-2015 / Martijn Baten

Facebook advertenties met Hootsuite Ads

Facebook advertenties helpen bedrijven om gerichter en beter onder de aandacht te komen van het publiek. Met meer dan twee miljoen actieve adverteerders op Facebook blijkt dat het voor veel organisaties gemakkelijk is om een advertentiecampagne te starten.  Hootsuite heeft om deze reden Hootsuite Ads geïntroduceerd waarmee gemakkelijk en snel Facebook berichten gepromoot kunnen worden vanuit het Hootsuite dashboard. In dit artikel staan de mogelijkheden en functies van Hootsuite Ads op een rij.

NSMA biedt dankzij een samenwerking met Hootsuite de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Probeer de uitgebreide functies van Hootsuite nu via deze Hootsuite Pro pagina

Gemakkelijk Facebook advertenties maken met Hootsuite Ads

Hootsuite Ads is toegankelijk voor elke Hootsuite gebruiker via hootsuite.com/ads. Met behulp van deze tool maakt Hootsuite voor iedere beheerder het mogelijk om eenvoudig en snel een advertentie voor een Facebook bedrijfspagina te plaatsen. Om dit te doen geeft Hootsuite Ads automatisch suggesties voor updates om te promoten gebaseerd op het doel dat ermee bereikt moet worden. Hootsuite ondersteunt de volgende vier doelstellingen voor Facebook advertenties:

  • Het bereiken van meer mensen;
  • Het verkrijgen van meer paginavolgers;
  • Het stimuleren van interactie op berichten;
  • Het vergroten van webverkeer.

 

Doelstellingen Hootsuite Ads

Na het selecteren van een passende doelstelling geeft Hootsuite Ads automatisch een aantal suggesties voor geplaatste berichten om te promoten. Wanneer een bericht is geslecteerd worden vervolgens suggesties gegeven voor het advertentiebudget, targetting en lengte van de periode waarin de Facebook advertentie getoond moet worden. Dit doet Hootsuite op basis van eerdere advertenties en het publiek van de bedrijfspagina. De instellingen kunnen individueel aangepast worden. Omdat Hootsuite Ads een directe koppeling heeft met Facebook kan na het instellen van de juiste opties direct worden afgerekend. Hierna is de Facebook advertentie terug te vinden in het Hootsuite dashboard en op Facebook zelf in de Ads Manager.

Opties Hootsuite Ads

Video: Hootsuite Ads for Facebook

Onderstaande video van Hootsuite laat de werking en verschillende mogelijkheden van Hootsuite Ads zien: