23-10-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn is een belangrijk startpunt voor professionals om vacatures te bekijken in de zoektocht naar een nieuwe baan. Om te voorkomen dat veel gebruikers moeten ‘zoeken in de hooiberg’ is er een dashboard (career interests dashboard) om sneller tot de kern te komen. Het dashboard met carrière interesses helpt gebruikers om gericht vacatures te vinden. In dit artikel staan tips op een rij om gericht vacatures te vinden op LinkedIn.

Gericht vacatures vinden op LinkedIn

LinkedIn Jobs heeft in Nederland ongeveer 100.000 beschikbare vacatures. Het kan voor gebruikers dan ook een uitdaging zijn om gericht de juiste vacatures te vinden. Met behulp van het ‘carrière interesse dashboard’ stelt LinkedIn gebruikers in staat bij het meer gericht vacatures vinden op LinkedIn.

Het carrière interesse dashboard kan worden ingesteld via het LinkedIn Profiel en de tab bij LinkedIn Jobs. Achtereenvolgens kunnen de volgende filters worden ingesteld:

  • Functietitels;
  • Locatie;
  • Type functie (vast, tijdelijk, freelance et cetera);
  • Sectoren;
  • Bedrijfsgrootte.

Tevens kan worden aangegeven dat een recruiter actief contact (privé) kan opnemen voor een potentiële nieuwe functie. De Open Candidates functie helpt LinkedIn gebruikers om tot twee keer vaker zichtbaar te zijn in zoekopdrachten van recruiters. De mogelijkheden van het carrière interesse dashboard zijn in de onderstaande afbeelding weergegeven:

Gericht vacatures zoeken op LinkedIn

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.