29-06-2015 / Ayman van Bregt

Handleiding voor het verwijderen van een LinkedIn accountLinkedIn is voor zakelijke professionals bij uitstek het platform om te netwerken, kennis te delen en zaken te doen. Er zijn echter ook LinkedIn gebruikers die om verschillende redenen geen gebruik meer willen maken van LinkedIn. Dit artikel geeft daarom een handleiding voor het verwijderen van een LinkedIn account.

Handleiding voor het verwijderen van een LinkedIn account

Het verwijderen van een LinkedIn account kan eenvoudig in 4 stappen op basis van de volgende uitleg:

  1. Ga naar de settings (instellingen) van LinkedIn door in te loggen met de de login-gegevens van het LinkedIn account dat je wilt verwijderen.
  2. Scroll na het inloggen omlaag en klik op ‘Account‘ en kies vervolgens voor ‘Close your account‘.
  3. Geef tenslotte de reden op waarom je het LinkedIn account wilt verwijderen en klik op ‘Continue’.
  4. LinkedIn geeft nu een overzicht van het te verwijderen LinkedIn account en door ‘Verify Account’ te klikken wordt het LinkedIn profiel afgesloten en zal het LinkedIn account vervolgens worden verwijderd.

Mocht de aanleiding van het verwijderen van het LinkedIn account de hoeveelheid e-mails zijn die je van LinkedIn ontvangt, dan kan dit worden aangepast. In het artikel ‘Alle LinkedIn e-mail notificaties uitzetten‘ is uitgelegd hoe de verschillende e-mail notificaties van LinkedIn kunnen worden aangepast. Mocht je per ongeluk twee LinkedIn profielen hebben waarvan er één moet worden opgeheven, dan staat dit uitgelegd in het LinkedIn-artikel ‘Duplicate accounts’.