10-03-2014 / Ayman van Bregt

Who's viewed your profile als basis voor het verbeteren van je LinkedIn profielLinkedIn heeft de ‘Who’s viewed your profile’ functie vernieuwd met een verbeterd visueel overzicht en diepere inzichten. Op basis van deze inzichten is het eenvoudiger om het LinkedIn profiel te verbeteren. In dit artikel staan de vernieuwingen aan ‘who’s viewed your profile’ op een rij.

Het LinkedIn profiel verbeteren op basis van Who’s viewed your profile

Who’s viewed your profile is één van de meest gebruikte functies op LinkedIn omdat het inzicht geeft in wie jouw LinkedIn profiel bezocht heeft. Met dit inzicht kun je nieuwe contacten ontdekken of nieuwe business kansen creëren. De recente aanpassingen aan ‘Who’s viewed your profile’ hebben er toe geleid dat je nu ook inzicht krijgt in het effect van het toevoegen van een profielfoto aan je profiel of het delen van een artikel met je netwerk. LinkedIn geeft de volgende inzichten met de vernieuwde functie:

  • De zoekwoorden die bezoekers naar jouw LinkedIn profiel hebben gebracht;
  • De sectoren waar de bezoekers van je profiel werkzaam in zijn;
  • De regio waar bezoekers uit afkomstig zijn;
  • Op welke manier ze bij jouw profiel zijn uitgekomen.

Naast nieuwe inzichten zijn er ook gepersonaliseerde tips die jouw zichtbaarheid op LinkedIn helpen verbeteren en vergroten.

De tips zijn er op gericht om je profiel te verbeteren, specifieke LinkedIn groepen te ontdekken die interessant zijn om lid van te worden of vaardigheden als suggestie aan te dragen die je toe kunt voegen aan je profiel. De nieuwe functie is per direct beschikbaar voor Engelstalige LinkedIn gebruikers. Later zal deze ook in andere talen worden uitgerold op LinkedIn. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de vernieuwde ‘Who’s viewed your profile’.

Het LinkedIn profiel verbeteren op basis van Who's viewed your profile

LinkedIn-video: Who’s viewed your profile

De onderstaande LinkedIn-video maakt de toegevoegde waarde zichtbaar van ‘Who’s viewed your profile om op basis van de inzichten het LinkedIn profiel te verbeteren.