06-09-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn rolt de komende weken een verbeterde versie van de notificaties uit onder alle gebruikers van het online sociale netwerk voor professionals. De manier waarop notificaties voortaan worden gegeven, lijkt op de manier waarop dit bij Facebook gebeurt. Er zal een icoon van een vlag zichtbaar zijn die rood oplicht wanneer er een nieuwe melding is. Denk hierbij aan een reactie op content die je als statusupdate hebt geplaatst, een bevestiging van een nieuwe connectie, iemand die je profiel bezoekt, et cetera.

Realt- time notificaties

De nieuwe notificaties van LinkedIn worden real-time weergegeven. Dit houdt in dat het meteen zichtbaar is wanneer er voor jou relevante activiteit plaatsvindt. Behalve het nieuwe icoon van een vlag zal er ook een nieuw icoon zichtbaar zijn voor privéberichten. Dit zal een envelop zijn die tevens rood oplicht wanneer er nieuwe berichten zijn. Vanwege het hoge aantal gebruikers van LinkedIn, kan niet iedereen nu al gebruik maken van de nieuwe notificaties. Het uitrollen zal enkele weken in beslag nemen. Hieronder is een voorbeeld weergegeven van hoe de nieuwe notificaties er uit gaan zien:

Mobiele notificaties

De mobiele applicaties voor LinkedIn voor onder andere Android, Iphone en Ipad worden in de nabije toekomst ook voorzien van nieuwe notificaties. Volgens LinkedIn gaan de nieuwe mobiele notificaties ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om interactie te hebben op LinkedIn via mobiele apparaten.