30-04-2014 / Ayman van Bregt

Zoeken in Twitter lijstenTwitter lijsten zijn een handige manier om snel en effectief tweets van een specifieke groep mensen te vinden. Via de Twitter zoekmachine is het mogelijk om specifiek naar Twitter lijsten te zoeken. In dit artikel staat uitgelegd hoe je naar Twitter lijsten kunt zoeken.

In twee stappen zoeken naar Twitter lijsten

Om naar Twitter lijsten te zoeken is het niet vereist om Twitter-account te hebben. Het zoeken naar Twitter lijsten kan door de onderstaande twee stappen uit te voeren.

Stap 1 – Zoeken naar Twitter lijsten
Ga in een internetbrowser naar search.twitter.com en geef in het zoekvenster het trefwoord op van het onderwerp waarvan je graag Twitter lijsten zou willen vinden.

Search.twitter.com

Stap 2 – Zoeken naar Twitter lijsten

De resultaten van de zoekopdracht op Twitter worden nu weergegeven. Links bovenaan de pagina kun je filteren op Twitter lijsten door ‘Collections’ aan te klikken. Standaard laat Twitter vervolgens alle lijsten zien op Twitter (‘All people’). Het is mogelijk om de resultaten nog te verfijnen door te kiezen voor ‘People you follow’.

Zoeken naar Twitter lijsten

Meer zakelijk voordeel uit Twitter halen

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter. Op deze manier leer je de commerciële mogelijkheden van Twitter optimaal te benutten.
Bekijk de NSMA Praktijkgids Twitter gevorderden nu in onze webwinkel.