25-12-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft onderzoek gedaan naar de behoeften van zakelijke beslissers op het platform. De inzichten stellen organisaties in staat om de aandacht te trekken van deze doelgroep. Dit artikel zet de inzichten van het onderzoek naar behoeften van zakelijke beslissers op LinkedIn op een rij.

De behoeften van zakelijke beslissers op LinkedIn

LinkedIn onderzocht vijf verschillende groepen professionals op LinkedIn; algemeen directeuren en ceo’s, IT-directeuren, marketingdirecteuren, eigenaren van MKB-bedrijven en ZZP’ers. Er werd onderzoek gedaan naar welke LinkedIn gebruikers werden gevolgd, hoe zij gebruik maken van het platform en aan welk type content zij met name hun aandacht geven. Het onderzoek biedt de volgende inzichten:

Volgen van leiders
De belangrijkste beïnvloeders die beslissers volgen op LinkedIn zijn: Bill Gates, Richard Branson en Jeff Weiner. Naast visionairs met een track record worden ook politieke wereldleiders graag gevolgd zoals Justin Trudeau (Canada), Narendra Modi (India) en Emmanuel Macron (Frankrijk).

Veel beslissers onder ZZP’ers en MKB-bedrijven aanwezig
De titel ‘Top Employer’ op LinkedIn is met name van toepassing op ZZP’ers en beslissers binnen MKB-bedrijven. LinkedIn neemt een enorme groei waar van zelfstandig ondernemers.

Contentbehoefte onder beslissers op Linkedin
LinkedIn onderzocht de meest gevolgde LinkedIn bedrijfspagina’s en kwam tot de conclusie dat beslissers op LinkedIn met name geïnteresseerd zijn in informatie over een bedrijf/organisatie waarbij kwalitatief goede inhoudelijke content belangrijk is die dieperliggende inzichten biedt.

Daarnaast bleek dat met name content over de volgende onderwerpen in trek is; financieel en economie, startup strategieën, business en management, technologie en cultuur en maatschappij. Deze perspectieven kunnen bedrijven dus extra uitlichten in content om beslissers op LinkedIn beter te bereiken.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.